(P) Tratamentul parodontozei, fără durere? Este posibil, într-o clinică stomatologică de top!

0
210

Boala parodontală, cunoscută și sub denumirea de parodontoză, este o afecțiune care afectează atât gingia, cât și osul pe care au fost implantați dinții. Există mai multe cauze care pot conduce la dezvoltarea acestei probleme de sănătate, despre care vei afla mai multe în continuare.

Paradontoza afectează, în general, adulții de peste 30-40 de ani, însă există și cazuri în care aceasta poate apărea și la persoane mai tinere.

Din fericire, dacă te confrunți cu această afecțiune, poți apela la un tratament parodontoza eficient, care te va ajuta să scapi de senzațiile de disconfort cu care te confrunți și care îți va reda siguranța de a zâmbi cu încredere.

Care sunt cauzele parodontozei?

În cazul în care suferi o boală parodontală, există mai multe cauze care ar fi putut conduce la dezvoltarea acestei afecțiuni. Printre acestea se numără utilizarea anumitor medicamente, fumatul, diabetul, tartrul în exces, spațiul între dinți, dar și o predispoziție moștenită genetic.

Se pare că peste 80% din populația României este afectată de o formă a unei boli paradontale. Dacă și tu te afli în această situație, nu ezita să programezi o vizită la cabinetul stomatologic pentru a afla cum trebuie să procedezi pentru a te vindeca rapid, eficient și fără durere!

Ce presupune un tratament pentru parodontoză? 

După cum ai aflat deja, o astfel de afecțiune poate fi tratată cu succes. De altfel, cei care apelează la o clinică stomatologică specializată se vor bucura de o vindecare rapidă și eficientă, fără să simtă niciun pic de durere pe tot parcursul tratamentului.

Tehnologia modernă permite tratarea parodontozei în cadrul unor ședințe efectuate la cabinetul medical. Metoda de tratament pentru parodontoză depinde de stadiul în care se află pacientul în momentul în care ajunge la medicul stomatolog.

Pentru cazurile incipiente ale bolii, când aceasta se manifestă prin inflamația gingiei, este esențială efectuarea unui detartraj, care va fi continuat printr-o curățare corectă acasă. Pentru îndeplinirea acestui pas, medicul îi va recomanda pacientului o pastă de dinți specială și-l va învăța cum trebuie să procedeze pentru a realiza o igienizare eficientă, apelând la duș bucal, ață dentară, perii interdentare ș.a. În această etapă, se recomandă vizite periodice de monitorizare.

Într-un stadiu mai avansat al bolii, inflamația pătrunde în zona dintre gingie și dinte. Astfel, un tratament pentru parodontoză eficient presupune efectuarea unui chiuretaj, proces prin care medicul stomatolog îndepărtează bacteriile din zona afectată. Toată manopera se realizează sub anestezie, motiv pentru care aceasta nu este deloc dureroasă.

Dacă boala a avansat și a atacat osul care susține dinții, aceștia din urmă vor începe să se miște. În acest caz, se recurge la manopera menționată anterior, însă medicul va utiliza și substanțe antibiotice. În cadrul unei clinici specializate, doctorii vor folosi medicamente de ultimă generație, care au oferit rezultate spectaculoase de fiecare dată!

Care este rata de succes a tratamentului?

În cazul în care suferi de această boală, probabil te confrunți cu senzații constante de durere, disconfort și neplăcere. Un tratament parodontoză presupune vizite regulate la cabinetul stomatologic, în general o dată la două-trei luni, însă rata de succes este impresionantă!

Așadar, dacă suferi de parodontoză, este important să începi tratamentul împotriva acesteia cât mai din timp! Sănătatea dinților tăi este importantă și va schimba complet atât funcționarea organismului, cât și starea ta de spirit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here