(P) Măsuri speciale anti-Covid în locațiile Phoenicia Hotels de pe litoral

0
622

În toate locațiile turistice ale Phoenicia Hotels,  inclusiv în cele de pe litoralul românesc al Mării Negre, s-au luat măsuri speciale împotriva epidemiei de Covid-19.

– S-au instalat covorașe dezinfectante și dispozitive cu gel dezinfectant la intrările principale.

– S-au instalat dispozitive cu dezinfectant la recepție, lifturi și alte zone publice din hotel.

– Pentru păstrarea distanțării sociale, s-au asigurat culoare prestabilite în zonele aglomerate și s-au marcat locurile de așteptare la recepție, lifturi și restaurant.

– S-a instalat la recepție un panou de protecție din plexiglas. Completarea fișei de înregistrare se face de către recepționer, datele fiind furnizate de către oaspete. Acesta din urmă trebuie doar să semneze.

– Angajații complexului poartă mască și mânuși, iar starea lor de sănătate este monitorizată în permanență.

– Se dezinfectează constant toate punctele de contact (mânere, balustrade, întrerupătoare, robineți, blaturi, butoane lift, cartele de acces în cameră).

– Oaspeților care doresc o minimă interacțiune cu personalul hotelului li se oferă varianta de a se face curățenie și de a dezinfecta camerele doar la check-in/check-out, iar schimbarea lenjeriei și menajul să se efectueze doar la cerere. Posibilitatea de a face menajul zilnic rămane valabilă pentru oaspeții care solicită astfel.

– S-au eliminat din camere și zonele publice revistele, pliantele, hârtiile și alte materiale printate.

– Accesul la restaurant se face pe o singură intrare, mesele sunt amplasate la o distanță de 2 metri, iar numărul de persoane de la o masă este limitat la 4 (nu se aplică membrilor aceleiași familii) .

– Bufetul este amplasat în mai multe zone, pentru a evita aglomerarea spațiului.

– Personalul care servește la bufet poartă măști și mânuși de protecție și înmânează tacâmurile și vesela, pentru a evita atingerea lor de mai multe persoane.

– În cazul în care numărul oaspeților va fi mai mare decât capacitatea maximă admisă în restaurant, respectând distanța impusă, se stabilesc anumite intervale orare în care se ia masa, pe serii, și sunt înregistrate preferințele oaspeților. Spre exemplu, la mic dejun se oferă 2 variante de interval: 07.30 – 09.00 și 09.30 – 10.30. Se procedează în acest fel și pentru pachetele achiziționate cu demipensiune sau „all inclusive”.

– În pauza dintre seriile de servire se dezinfectează mesele, scaunele, aparatele din restaurant (aparate cafea, aparate de prăjit pâine etc.) și suprafețele adiacente.

– La piscină și la plajă, șezlongurile sunt depărtate și igienizate după fiecare utilizare.

– Calitatea apei din piscine se verifică la intervale prestabilite.

– Se asigură training de perfecționare a personalului cu privire la normele și măsurile sanitare impuse de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

– În fiecare noapte se desfășoară acțiuni de dezinfectare a tuturor spațiilor din cadrul unității hoteliere (interioare și exterioare).

– În incinta complexului există un centru de prim-ajutor, cu asistent medical, iar turiștii beneficiază de servicii medicale GRATUITE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here