vineri, aprilie 12, 2024
AcasăPublicitate(P) De ce este avantajos să achiziționezi bunuri în rate?

(P) De ce este avantajos să achiziționezi bunuri în rate?

-

Apariția banilor și apariția ulterioară a sistemelor bancare au fost pași esențiali pentru dezvoltarea întregii noastre societăți. Unul dintre elementele fără de care lumea de astăzi nu ar mai fi la fel este împrumutul.

Posibilitatea de achiziție a unor produse și bunuri cu plata eșalonată a reușit să le ofere o mulțime de oportunități oamenilor, inclusiv celor din clasa medie. Dacă la început împrumuturile erau oferite doar pentru achiziții de imobile sau de bunuri mari, astăzi oricine poate să solicite un împrumut pentru achiziția de accesorii mărunte sau produse nu tocmai scumpe, folosite în viața de zi cu zi. Există o mulțime de variante de împrumut, de la creditele de nevoi personale până la cardurile de credit sau companiile care permit achiziția de bunuri cu plata în rate egale. Deși orice împrumut pare a fi o împovărare financiară, dacă este folosit corect poate să ofere o mulțime de avantaje.

Împrumuturile, atractive atât pentru achizițiile imobiliare și de bunuri mari, cât și pentru achizițiile de zi cu zi

Atunci când te gândești la un împrumut bancar, cel mai probabil te gândești la împrumutul pentru achiziția unei locuințe, a unei mașini sau a unor servicii de renovare. Din fericire, produsele financiare au fost diversificatre destul de mult în ultimii ani, permițându-ți să soliciți împrumuturi pentru achiziții de bunuri: haine, telefoane, electronice, mobilier sau chiar mâncare.

Este adevărat că majoritatea oamenilor preferă să achiziționeze toate aceste bunuri direct, plătind întreaga sumă cash, însă în anumite situații, împrumutul pare a fi decizia mult mai înțeleaptă.

- Advertisement -

Avantajele pe care le ai dacă alegi să împrumuți pentru achiziții sunt următoarele:

  • Nu pui presiune asupra bugetului. Nu trebuie să scoți foarte mulți bani din buzunar pentru a te bucura de un produs pe care ți-l dorești. Dacă vrei un telefon care costă 5.000 de lei, îl poți achiziționa plătind lunar rate de 250 de lei;
  • Poți achiziționa bunuri pe care să le folosești pentru diverse investiții. Dacă ești freelancer și ai nevoie de un computer de bună calitate sau de un aparat pe care să-l folosești la diverse lucrări, le poți achiziționa fără a fi nevoit să strângi bani luni întregi sau chiar ani. Vei câștiga timp, în care îți poți dezvolta business-ul;
  • Ai la dispoziție instrumente prin care poți achiziționa bunuri, plătind în rate fără dobândă. Există inclusiv instituții financiare care îți oferă posibilitatea de a achiziționa bunuri plătind în rate fără dobândă.
  • Nu trebuie să împrumuți de la prieteni. Atunci când ai nevoie de un produs și nu ai bani pentru el, prietenii sau familia pot fi o soluție. Împrumutul de la prieteni poate să creeze o datorie morală, care nu aduce întotdeauna cele mai plăcute sentimente. Împrumutând de la o instituție financiară, poți păstra relațiile de prietenie doar pentru legăturile personale și poți crea relații strict financiare cu instituțiile.

Evident, împrumuturile pot duce la un grad mare de îndatorare și la diverse probleme. Tocmai de aceea, este bine să-ți faci atent calculele înainte de a solicita un împrumut, pentru a te asigura că poți plăti rata fără niciun fel de probleme.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -