Contractul de servicii pe bază de performanță produce efecte pozitive la RAJA Constanța

0
212

Se derulează în condiții optime și produce deja rezultate pozitive “Contractul de servicii pe bază de performanță” pentru reducerea apei ce nu aduce venituri în municipiul Constanța,  pe care S.C. RAJA S.A. l-a semnat, pe 3 noiembrie 2020, cu compania portugheză AGS (Administração e Gestão de Sistemas de Salubridade S.A.).

Rezultatele contractului nu se lasă așteptate!

Se constată deja următoarele efecte:

* O scădere semnificativă a apei ce nu aduce venituri.

* Transfer de “know-how”, valorificarea expertizei AGS și pregătirea unei echipe RAJA S.A. capabilă să continue trendul de scădere a pierderilor de apă și după finalizarea contractului.

* Utilizarea instrumentelor “software” achiziționate și a metodelor de lucru aplicate pe parcursul derulării contractului și pentru alte activități din cadrul companiei.

* Preluarea modelului aplicat în Municipiul Constanța pentru diminuarea pierderilor de apă pe întreaga zonă de operare a companiei RAJA S.A.

Contractul inovativ beneficiază de suportul financiar al BERD, vechi partener al RAJA S.A. Constanța

Acest Contract de Servicii pe Bază de Performanță este unul cu caracter inovativ, unic pe piața românească.

Implementarea cu succes a acestui contract contribuie la conservarea apei, o importantă resursă naturală, și impulsionează replicarea acestui model și de către alți operatori de apă-canal din România.

Încheierea contractului a fost posibilă datorită sprijinului constant oferit de BERD (Banca Europeană pentru Reconstruct;ie și Dezvoltare), sub formă de “grant”-uri în valoare de până la 400.000 de euro, în vederea analizei fezabilității și viabilității derulării unui asemenea proiect în România, și sub formă de împrumut de până la 10 milioane euro, în vederea implementării contractului pentru o perioadă de 5 ani și achiziționării echipamentelor necesare efectuării măsurătorilor în rețea.

Conform clauzelor din contract, RAJA este sprijinită de AGS în ceea ce privește performanța rețelei de apă, managementul presiunii, sectorizarea rețelei în DMA-uri (District Metering Area) și controlul activ al pierderilor, instalarea echipamentelor de măsurare fiabile pentru a calibra modelul hidraulic, combaterea pierderilor comerciale, întreținerea și calitatea reparațiilor, instruirea personalului RAJA, precum și alte măsuri, pe termen mediu și lung, în vederea diminuării pierderilor de apă.

Remunerația AGS în cadrul contractului de servicii pe bază de performanță este în funcție de gradul de atingere a indicatorilor-cheie de performanță!

Menționăm că AGS este responsabilă de managementul a 13 utilități din Portugalia și Brazilia, prin asigurarea serviciilor de Operare & Întreținere și Dezvoltare de Soluții Tehnologice Specializate pentru Eficientizarea Serviciilor de Apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.