Ce DEMAGOG! Orlando, manelistul Finanțelor, zice că vrea să repatrieze Diaspora, dar o alungă prin măsuri politico-fiscale!

3
3286
Orlando, manelistul Finanțelor

Un mesaj fals, ipocrit şi cinic a transmis, de Anul Nou, ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici. Și în problema Diasporei, şi pe tema populismului distructiv, Orlando scrie (pe Facebook) exact pe dos decât face în realitate.

Zice că vrea să-i readucă în țară pe românii plecați la muncă în străinătate, dar măsurile sale şi ale guvernului din care face parte, precum şi aerul irespirabil al acestei guvernări toxice, mai degrabă îi alungă pe români din țară.

Orlando zice „să găsim puterea de a renunţa la populismul ieftin şi adesea deşănţat”, dar Cabinetul Dăncilă şi ministrul Teodorovici măsurile guvernează doar prin populism ieftin şi mereu deşănțat!

Orlando Teodorovici despre repatrierea Diasporei

 • „Văd, cu regret, că în Europa statelor unite în diversitate, Romania centenarului este o Românie divizată, împărţită în două, în bun sau rău, în alb sau negru, în cei rămaşi acasă şi cei plecaţi afară”.
 • „Pentru aceştia din urmă în special, dincolo de mesajele personale care nu întotdeauna au fost corect înţelese sau a căror prezentare îmi asum a nu fi fost cea mai potrivit aleasă, vreau să cred că viitorul nu foarte îndepărtat va oferi şansa reîntregirii familiilor şi argumentele economice pentru reîntoarcerea acestora acasă, în România”.
 • „Şi astăzi, la cumpăna dintre ani, mă duc cu gândul către acei copii ai căror părinţi sunt nevoiţi sa muncească în străinătate şi cu care, de multe ori, păstrează legătura doar prin intermediul internetului sau cadourilor neînsufleţite primite cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Oare câţi dintre ei (dacă nu cumva chiar toţi) nu ar renunţa fără regrete la darurile din ghetuţe sau de sub bradul înmiresmat în schimbul reîntregirii familiei?!”
 • „Îndeplinirea dorinţei multora dintre cei plecaţi pe alte meleaguri de a găsi argumentul revenirii acasă, dar şi decizia românilor ce au ales să rămână, reprezintă, pentru mine, motive extrem de puternice pentru a susţine, ori de câte ori voi avea ocazia, că mediul de afaceri din România trebuie sprijinit, că antreprenorii români este normal să beneficieze de aceleaşi condiţii, precum cei europeni, pentru începerea şi dezvoltarea unei afaceri şi pentru a promova interesele economice şi financiare ale României unite în interiorul Europei unite”.

Orlando Teodorovici despre populism

 • „În special noi, clasa politică actuală, avem şansa ca, începând chiar din primul an al noului secol de existenţă a României unite, să găsim puterea de a renunţa la populismul ieftin şi adesea deşănţat, să nu mai lăsăm loc mizelor politice de conjunctură, să dovedim că interesul major al României şi al românilor primează şi că, indiferent de partidul căruia îi aparţinem – PSD, PNL, USR, MP, ALDE, UDMR, alte partide parlamentare sau nu –, putem găsi maturitatea şi înţelepciunea politică de a lucra împreună pentru a pune în practică cele mai potrivite soluţii, exclusiv în interesul celor cărora le datorăm chiar funcţiile în care ne aflăm”.

3 COMENTARII

 1. mesajul nu e pentru diasporeni, e pentru mancurții partidului (l-am citit pe diagonală)
  diasporenii, ce-au avut de spus au dat scris, pe plăcuța de înmatriculare auto a „suedezului”
  e basta! 😉

 2. […] Acesta spune că vrea să-i readucă în țară pe românii plecați la muncă în străinătate, dar măsurile sale şi ale guvernului din care face parte, nu s-au dovedit atât de remarcabile încât să fie bine, ci mai degrabă îi alungă pe români din țară, scriu cei de la ziaristii.com […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here