Orban a decis ce va conține prima asumare de răspundere

0
665
Ludovic Orban
Ludovic Orban a decis să facă sondaj de opinie pentru candidații PNL la alegerile locale

Ludovic Orban a anunțat în ședința de guvern că-și va asuma răspunderea în parlament pe modificarea legilor justiției cu privire la pensionarea anticipată și modificarea Ordonanței 114.

”Prima angajare de răspundere va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în legile justiţiei privioare la pensionarea anticipată, trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei şi prorogarea termenului de intrare în vigoare a vechimii INM”, a anunţat premierul, argumentând că este necesară asumarea răspunderii, pentru că aceste prevederi riscă să arunce în aer justiţia din România.
De asemenea, a anunţat că va fi abordată OUG 51/ 2019 astfel încât să fie posibilă decontarea navetei şcolare, anunță News.ro.
”Sunt localităţi în care copiii care nu pot plăti biletul nu se duc la şcoală”, a argumentat prim-ministrul.
El a susţinut că OUG 51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, prin care transportul rutier de persoane interjudeţean este eliminat din sfera serviciilor publice a urmărit două scopuri perverse – baronii PSD să nu mai plătească naveta copiilor şi  prelungirea licenţelor de transport interjudeţean cu alţi 4 ani. Orban a precizat că în şedinţa de vineri doar va fi discutat actul normativ care abrogă această ordonanţă, iar marţi va convoca şedinţă de Guvern pentru a-l adopta şi a demara procedura de angajare a răspunderii, conform News.ro.

Ordonanța 114 va fi modificată parțial

”De asemenea, ne vom angaja răspunderea pentru repararea prevederilor OUG 114”, a precizat Orban.

Potrivit articolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, este adoptată.

Dacă Guvernul nu a fost demis,  proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nesimțirea PSD n-are limite! Bogătanul parvenit Liviu Alexa ia la mișto „sărăcia” lui Orban și îi trimite alimente

* Dosarul Colectiv. Bănicioiu, audiat 5 ore de procurori și acuzat de supraviețuitori

* Teleormanul se întoarce în Palatul Victoria! Primul penal din Guvernul Orban

* Adina Florea se prăbușește când Kovesi ia premiul european „Femeia la Putere”. Acum 9 luni, Florea o hăituia pe Codruța prin SS (Sinistra Secție)

* Comisarul Berbeceanu, spaima corupților, revine în forță! Va fi șef de cabinet al ministrului de Interne

* Creșterea pensiilor cu 40%? Terminați cu prostiile! Există o soluție rezonabilă. Iat-o!

* Corupția PSD, pericol mortal! Prefectul de Caraș-Severin, traficant de permise pentru arme de foc

* VIDEO. S-a „pişat” pe el de frică! Bădălău cere scuze Diasporei, după ce-a jignit-o pe vocea manelistului Caval

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.