miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsOrban către Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu: "Măsluiți datele oficiale și înșelați partenerii europeni privind deficitul...

Orban către Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu: „Măsluiți datele oficiale și înșelați partenerii europeni privind deficitul bugetar imens făcut în 2018”

-

Orice zi în plus cu PSD-ALDE la guvernare echivalează cu un ajutor pentru îngroparea economiei româneşti. Ultima pe listă dintre măsurile care lovesc puternic mediul de afaceri, cu voia guvernului Dăncilă, este ordonanţa care suprataxează „lăcomia bancară” (de fapt, e vorba de lăcomia guvernului, care va împovăra clienţii băncilor pentru a face rost de bani, ca să acopere dezmăţul bugetar).

Acesta este motivul pentru care liderul PNL Ludovic Orban a cerut în termeni extremi de fermi, într-o scrisoare deschisă adresată liderilor coaliţiei de la putere, convocarea parlamentului în sesiune extraordinară, pe tema bugetului pe 2019. Iată câteva extrase din mesajul liderului liberal:

„Vă somez să prezentați urgent în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2019 și să convocați o sesiune extraordinară a Parlamentului de îndată pentru adoptarea Legii bugetului de stat.

- Advertisement -

Din incompetența voastră, anul 2019 începe cum nu se poate mai prost pentru români. Activitatea principalelor instituții ale statului și a autorităților locale este afectată negativ de absența bugetului de stat.

Ați călcat în picioare obligația legală de a înainta Parlamentului proiectul legii bugetului de stat și a bugetului de asigurări sociale până la data de 15 noiembrie 2018.

Este inadmisibil ca România să înceapă anul 2019 fără un buget aprobat, fără o prognoză clară de venituri și cheltuieli bugetare și fără o bază legală care să fundamenteze cheltuirea banilor publici.

- Advertisement -

Ca urmare a acestui fapt principala lovitură o resimt companiile care nu știu la ce noi taxe și impozite să se mai aștepte care pot apărea în proiectul legii bugetului de stat pentru 2019 și nu-și pot construi planurile de afaceri pentru acest an.

Iresponsabilitatea voastră lovește la început de an în pensionarii care nu vor mai beneficia de creșterea pensiilor cu 9% conform legii în vigoare începând cu luna ianuarie și în angajații din sectorul public care nu știu dacă există bani pentru plata salariilor până la sfârșitul anului și care riscă să fie dați afară dacă nu veți fi în stare să asigurați resursele bugetare necesare.

În același timp, după ce ați pus lacătul pe ușile principalelor instituții ale statului, în ultima zi a anului trecut economia privată a fost lovită peste noapte cu noi taxe și impozite care vor provoca scumpiri în lanț pentru întreaga populație. Prin noile taxe și impozite care se vor aplica de la începutul anului fără nicio fundamentare veți îngropa creșterea economică a României și veți bloca o dezvoltare sănătoasă care să genereze prosperitate pentru toți românii.

Pe de altă parte, administrațiile locale, în special cele mai performante, administrațiile liberale, care au fost jefuite constant de resurse în ultimii ani, sunt în imposibilitatea de a adopta bugetele locale și nu pot să demareze niciun proiect de investiție locală până la adoptarea bugetului de stat.

Recunoașteți că nu sunteți în stare să prezentați un proiect de buget pentru 2019 pentru că situația finanțelor publice este dezastruoasă și încercați cu disperare să măsluiți datele oficiale și să înșelați opinia publică și partenerii europeni privind deficitul bugetar imens pe care l-ați provocat în 2018 de peste 30 miliarde de lei, și pentru că nu sunteți capabili să construiți un buget pentru 2019 care să se încadreze în ținta de deficit bugetar de maximum 3% din PIB.”

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Domnule, verificati daca informatiile sunt corecte ca va paste pedeapsa dorita de Orlando, agentul pro-rus de la finante…noi, cititorii, speram sa detineti informatii corecte, dar guvernantii au puterea sa impuna „adevarul” lor ca in comunism, cand se mintea in datele vanturate oficial si nimeni nu indraznea sa-i contrazica in presa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -