Anchetatorii au intrat miercuri în sediul Primăriei Capitalei, unde au făcut ample percheziții, au ridicat documente și au reținut 8 persoane în dosarul mafiei autorizațiilor ilegale de construire.
Procurorii au dovezi că funcționari ai primăriei au încălcat legea acordând autorizații în Bucureștii Noi și Chitila.
Potrivit Poliției București, s-au ridicat, pe lângă documente, și telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, 52.000 de euro, 48.000 de lei și 4.300 de dolari.
Nicușor Dan dă asigurări: “Nicio persoană nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată”
Despre mafia așa-zișilor dezvoltatori imobiliari din Bucureștii Noi și Chitila se știe de foarte mulți ani în București, dar nimeni nu s-a atins de ei în administrațiile PSD. Nou-venit la conducerea Primăriei Capitalei, Nicușor Dan a dat asigurări că va oferi tot concursul anchetatorilor și că nu va acoperi pe nimeni.
Edilul a dat publicității un comunicat de presă în care și-a precizat poziția față de anchetă: „Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile“.
Un comunicat a dat și Poliția Capitalei, care a menționat că, pe lângă perchezițiile de la Primărie, s-au făcut și 11 percheziții la domiciliul suspecților că ar face parte din rețeaua mafiotă, atât în București, cât și în Ilfov. Lista infracțiunilor cercetate este foarte lungă.
Comunicatul Poliției
„Astăzi, 16.12.2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.“
Banii ăia erau la purtător sau la vedere?
Primăria Parisului e de vreo 10 ori mai mare decât cea a Bucureștiului dar sigur nu poți găsi atâția bani în lichid.
Cred că banii ăia în România reprezintă „un mizilic” reprezentând încasările unei dimineți în care funcționarii așteptau să fie călcați de organe dar nu s-au putut abține la câteva mici atenții…
Forțele de ordine ar trebui să ia pereții la ciocănit de ascunzători de bani și să asculte mai atent înregistrările…