O procuroare acuză: nu mai intimidaţi manifestanţii anti-PSD! „Protestele publice, pașnice, sunt permise și absolut legale în lumea liberă, civilizată, din care facem parte, încă!”

3
10222

În ultimele zile, Liviu Dragnea, Carmen Dan şi alţi lideri PSD au incitat la ură şi au instigat la violenţă, printr-un discurs provocator, repetând contagios cuvinte şi formule de propagandă rusească menite parcă să pregătească un nou atac de tip 10 august: „bătăuşi, drogaţi, străinii ne vor răul, Soros, Europa e coruptă cu noi, jointuri, protestatarii anti-PSD sunt violenţi”.

Regie ieftină cu doi mincinoși: Dragnea și Stoiceasca

Există un singur motiv pentru care capii actualei guvernări absolut imbecile şi iresponsabile fac asta: din disperare că li se apropie funia de par. Partidul se prăbuşeşte, e complet izolat internaţional, zilele în care mai stau la putere sunt numărate, după care nimeni nu mai poate opri mersul corect şi firesc al justiţiei, inclusiv în dosare ca 10 august – atac generalizat al unei instituţii de forţă, la comandă politică, împotriva unei populaţii paşnice de mărimea oraşului Piteşti.

Disperarea îi împinge la gesturi şi mai disperate. Azi, Carmen Dan, cea care a avut un rol-cheie în represiunea din Piaţa Victoriei anchetată azi de ONU, a plusat: le-a transmis poliţiştilor să treacă „la nivelul următor” împotriva manifestanţilor anti-PSD. Adică, să le facă dosare penale. Evident, atât acest ultim abuz al ministrului de Interne, cât şi declaraţiile incitatoare ale şefului ei de partid au un scop clar: intimidarea celor care se înmulţesc de la o zi la alta şi nu mai dau pace mitingiştilor PSD din ţară.

Nicoleta Arpinte, procuroare din Botoşani, n-a mai rezistat acestor mesaje abuzive incredibile, total nedemocratice şi fără egal în lumea civilizată, şi a postat pe Facebook un text desprins din puterea legii, prin care demontează practic tentativa actualei puteri de a-i intimida pe protestatarii paşnici anti-PSD.

Argumentele magistratei în favoarea manifestanţilor paşnici

  • „Nicio persoană dintr-o lume liberă, dintr-o țară civilizată, mai ales dintr-un stat UE, nu ar putea fi anchetată penal pentru simplul fapt că a participat la o manifestație publică. Pentru că și-a manifestat dreptul constituțional de a protesta pașnic, de a-și exprima opinia în mod public.”
  • „În România, o persoană poate fi anchetată doar în cazul în care comite o INFRACȚIUNE prevăzută în Codul penal sau în legi speciale cu prevederi penale și, evident, DOVEDITĂ cu mijloace de probă, dincolo de orice îndoială, potrivit principiului „în dubio pro reo” . Reamintesc faptul că, absolut toate modificările care se doresc a fi făcute la coduri, vor fi aplicabile și pentru toți ceilalți, nu doar pentru anumite persoane.”
  • „Prin urmare, sfătuiesc oamenii de bună credință să se informeze și să nu se lase influențați de propagandă și dezinformări. Protestele publice, pașnice, sunt permise și absolut legale în LUMEA LIBERĂ, CIVILIZATĂ, DIN CARE FACEM PARTE, ÎNCĂ!”
  • „Observații personale, pe care mi le asum: am văzut în ultimele zile imagini cu o mizerie îngrozitoare și mormane de gunoi lăsate de unii mitingisti și, în calitate de plătitor de taxe și impozite, mă intreb, cine plătește pentru orașele blocate, pentru distrugeri și pentru strângerea munților de gunoaie, pentru ca eu, chiar nu vreau sa plătesc pentru asa ceva! Dar, știu sigur că asta este contravenție. Cine plătește??”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here