miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăPolitică"Nu avem voie să ne plângem când am devenit, oficial, o nație...

„Nu avem voie să ne plângem când am devenit, oficial, o nație de hoți”

-

Ce se mai poate face? Nu foarte multe. Depinde de noi toți cum vom trata cinismul extrem al liderului PSD. După ce a încercat aproape doi ani să promoveze amnistia și grațierea pe furiș, Dragnea a decis în sfârșit să sfideze o țară întreagă, anunțând-o prin gura partidului că da, asta vrea, să scape toți. N-a spus-o direct, desigur, ci i-a pus pe alții, ca Marian Oprișan, să justifice nevoia amnistiei și grațierii cu eternele justificări: protocoale, abuzuri, condamnați nevinovați etc.

Klaus Iohannis are de acum datoria să meargă la fiecare ședință de guvern, exact așa cum i-au cerut cei de la USR, și măcar să oblige guvernul să justifice unde ar fi urgența legiferării în penal prin ordonanță. De ce arde? De ce nu mai suportă partidul aflat la guvernare mecanismele democratice, adică legiferare prin Parlament, contestare la CCR și tot ce presupune un mecanism sănătos de verificare și control?

Dacă vom sta rugându-ne în pumni ca premierul Dăncilă să reziste presiunilor infernale la care va fi supusă în mod previzibil în următoarele două săptămâni, va fi prea puțin. Dacă vom spera că în MOF o să apară un OUG doar cu modificările anunțate luni seară, iarăși va fi mult prea riscant și periculos.

- Advertisement -

Dacă nimeni nu va face nimic așteptând, ca de obicei, să pice Guvernul Dăncilă în Parlament (slabe speranțe), să ne salveze americanii sau UE, să facă alții ceva pentru noi, atunci nu avem voie să ne plângem când ni se va spune că am devenit, oficial, o nație de hoți.”

Dan Tăpălagă (comentariul integral – pe G4Media.ro)

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. ,,nu avem voie sa ne plangem,, – asta e ca indemnul Reginei Maria catre vaduvele si orfanii de razboi sa nu-si planga sotii si tatii pe morminte.Nici atata lucru nu ingaduia supusilor ei.Ca acestia sa mai simta o trauma in plus…Biet popor,nici lacrimi n-are voie sa verse!? Asta e!Romania a ratat sansa ,,curateniei,, pt ca nu a adoptat sistemul de justitie american. Acum priviti puscariasi la tv care tin morala pt ca pedepsele lor din condamnari de 3 ani, plus alti 3,plus alti 3 ani in loc sa fie 9 ani de puscarie s-au contopit in 3 ani jumate de parnaie.Cu o buna purtare si cateva carti scrise dupa dictare au fost eliberati dupa 2 ani….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -