Ciorditorul, analfabeta și „ievaluatorul”

4
90

Memorabilă poza celor trei, după ședința CEX al PSD: Vasilica temătoare, Tudorel șmecheraș, Daddy golănaș. Aveau de anunțat crima pusă la cale și niciunul nu și-o asuma.

Pe Vasilica au trimis-o la înaintare, să turuie prima. Și ea a behăit, perfect impersonal: „s-a discutat”, „s-a argumentat”, „s-a hotărât în unanimitate”.

A intrat în scenă Tudorel șmecherașul: „s-a discutat despre”, „s-a decis să vedem”, „s-a decis să se analizeze”.

Daddy golănașul a oscilat între impersonal – „să se dea ordonanță”, „se lungește” – și ascunderea în spatele mulțimii: „colegii noștri au motivat”, „unii colegi au prezentat”.

Pe fond, Dragnea, Dăncilă și Toader recurg la explicații ridicole și cinice. Să dai ordonanță de urgență pe Codurile penale, care se află deja în circuit parlamentar, este imposibil de justificat rațional.

Imposibil de înțeles este și de ce dracu’ mergi mai departe cu niște modificări legislative, la cele două Coduri din zona penală, despre care toată Europa a zis: ajunge!, opriți-vă!, aruncați-le la gunoi! 

Dar Daddy Flaușatul, criminalul din piesa sinistră jucată pe scena publică în ultimii doi ani, merge mai departe. Până la capăt, cum a zis el cândva. Și începem să vedem, sumbru, cam pe unde e capătul.

Criminalul unei legislații făcute harcea-parcea are explicații paralizante: „este o istorie care nu se mai termină”, „se lungește foarte mult procesul legislativ și de contestare la Curtea Constituțională”. E ca și cum ai zice că ziua e prea lungă, trebuie scurtată la 22 de ore, prin ordonanță de urgență. Sau că viața e prea lungă, trebuie scurtată cu o lovitură de jungher. Sau că Parlamentul mai rău ne încurcă, de-acum înainte vom legifera în ședința de guvern.

Normalitatea trebuie pedepsită. Cum să lași o lege să fie supusă calvarului de a fi dezbătută în Parlament, trimisă la promulgare, contestată constituțional? Dai ordonanță și rezolvi problema cât ai zice Daddy.

Și mă mai uit o dată a personajele astea sinistre care ne-au transformat viața într-o colivie de nebuni. Cum le văd supușii împărăției lor din cușca de nebuni?

Conform unui sondaj BCS, pentru 35,2% dintre români, Daddy șmecherașul e „penal” și „ciorditor”. Alți 13,2% îl consideră „bandit” și „ipocrit”. Pentru 45% dintre cei chestionaţi, Vasilica e „analfabetă”, „fără creier” sau „idioată”.

Despre Tudorel nu avem studii sociologice, dar el este „ievaluatorul”.

Asta este adevărata semnificație a pozei celor trei, după edința CEX, BEX, LEX, MEX, SEX: ciorditorul, analfabeta și ievaluatorul. Adică ne-a luat dracu’ pe toți, că tare jos am ajuns!

4 COMENTARII

  1. Dady nu este prost,a realizat ca aincepe sa piarda voturi in Parlament si atunci forteaza cu OUG pentru ca acolo numai supusul Ciorbea i se mai poate opune,ceea ce nu se va intampla in veci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here