joi, mai 30, 2024
AcasăViațaSănătateNEW YORK TIMES: Nucile, aliment miraculos pentru sănătate

NEW YORK TIMES: Nucile, aliment miraculos pentru sănătate

-

Nucile sunt printre cele mai sănătoase alimente care există, însa nu le consumăm atât de des pe cât ar trebui. Ca de altfel toate celelalte ”fructe uscate”. Una dintre principalele proprietăți ale nucii este că posedă acizi grași esențiali sau grăsimi sănătoase, cum ar fi omega 3, care promovează sănătatea sistemului nervos și imunitar.

Este un super-aliment, grație acizilor grași esențiali, în special alfa-linolenic și linoleic. Studiile științifice constată că acizii grași proveniți din consumul de nuci scad nivelul total al colesterolului și colesterolul LDL. Nucile conțin, de asemenea, fitonutrienți și antioxidanți cunoscuți ca fiind utili în reducerea nivelurilor de inflamație și prevenirea diabetului de tip 2.

Cu toate că au multe calorii, ele sunt puternic sățioase, astfel încât acestea pot ajuta într-o dietă al cărei scop este scăderea în greutate. Asta relevă un articol din prestigiosul ziar american New York Times, care citează un studiu aprofundat ce vorbește despre beneficiile consumului unui pumn de nuci în diete.

- Advertisement -

Potrivit cercetării menționate, care a evaluat nouă pacienți obezi ce au primit 48 de grame de nuci (echivalentul a aproximativ 314 de calorii) sau placebo cu aproape același gust, consumul a scăzut sentimentul de foame și pofta de mîncare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -