A-nal-fabe-ta! Iertaţi-o! Toţi dinozaurii pier…

2
1286

Mă uit la ea şi, sincer, nu ştiu de unde s-o iau. Azi tace, mâine plânge, poimâine vorbeşte, răspoimâine cere voie de la masculul alfa aflat deasupra sa pe linie de partid, înjură UE în casa ei cu nesimţire de matroană, minte, spurcă un continent întreg, pleacă în concediu special să dea liber la jandragnerie pentru masacrarea propriului popor, dispare, tace, revine, linge magiun de partid, se linguşeşte, face pace, vrea poză la Bruxelles, ţine de mână stâlpul UE, vine în ţară, minte iar, şi iar, şi iar. Ce specie! Şi ce rateu!

Ba-mi vine s-o-njur, când văd cum omoară cealaltă Românie, ba mi-e milă de ea, apoi mi-e milă de mine şi de cei ca mine, mai ales când văd că nu se-ajută pe sine, aş ierta-o dac-ar da un semn de minim respect pentru lumea normală la cap, dar îmi vine s-o urăsc  atunci când văz că pariază doar pe prostie, mă rog, e-n elementul ei, dar orişicât…Şi-atunci, fraţilor?

Zău, de unde s-o iau?! De la Videle? E loc zdruncinat de cutremurul ceauşist, cu oameni buni, ce vină au ei? Ce strică toţi cei obligaţi să trăiască în zgarda vieţii promiscue, la mâna baronilor. Ieri, comunişti, astăzi neo-comunişti. Fesenişti. Capitalişti. Bogaţi, adică, dă-o-ncolo de etichetă!

Deci, nu Videle-i problema. Nu şi nu. Nu locul de unde „răsare” boala e cauza primordială, ci sursa reală a bolii.

Şi-atunci, de unde s-o iau? Din faptul că tot citeşte pe hârtie şi nu se-aude ce scrie negru pe alb? Bine, bine, poate fi…Dar chiar asta-i durerea? Ştiu oameni care n-au colecţie de diplome (deşi puteau cumpăra un dulap), dar au făcut ceva cu viaţa lor. Şi a altora. Au dat viaţă. Viaţă, altora. Au născut afaceri. Mici şi mari. Dau pâine. Nu sunt prim-minişti. Nici miniştri. Nici baroni. Nici mincinoşi preţioşi vânturaţi în ventilatorul TV, trimişi să înfunde urechile omului simplu cu viruşi „AlexCoiţă”. Sunt oameni simpli, care FAC şi vor să fie lăsaţi să facă şi pe viitor. Care nu trândăvesc. Nu se-agaţă de scaun. Nu fentează viaţa. Nu pupă-n dosul şefului. Nu cerşesc leafă europarlamentară, pe care o merită un milion de oameni înaintea lor. Construiesc. Şi lasă în urmă. Nu fac umbră pământului degeaba.

Dar ea ce face? Nimic. Păi, tocmai asta o face mare! A-nal-fabe-ta! A-nal-fabe-ta! Aţi văzut filmuleţul tipului de la Rezistenţa TV, supărat pe ţoapele PSD, astă-vară, la mare. Tare! Milioane de vizualizări! De ce? Că România s-a săturat de ele. De femeile „roşii”, care fentează viaţa. N-au valoare. Sunt şi mult sub femeile ne-PSD, ca femei. Ca femeie, zic. Sigur că nu-mi pasă de tocuri, de măsura sutienului, de botox. Iubesc natura vie, ca mine tot românul „ortodox” (anti-referendum). Dar zău că nu asta-i atracţia fatală!

Şi-atunci, de unde s-o iau? Dacă de la Videle nu-i cazul, de şcoală nici atât că-i pasă, ca femeie nu trece sticla şi nici ochiul de bărbat de stat, care să fie explicaţia unei asemenea intoxicaţii cu fad, cu zero şi nimic de nimic?

Sincer, nu există nicio explicaţie. E România, pur şi simplu. Paradoxul Mioriţei. Produsul lumii căreia nu-i pasă. Care „duce”, trăieşte după „capul plecat, sabia nu-l taie”. Când unii „nu se bagă”, intră cine are tupeu şi acceptă jocul de slugă la butoniera interlopilor cu papion, palat şi linie directă spre Pernambuco. De unde fură ei, are şi ea. Şi celelalte. E complicitatea non-valorilor. A laşilor şi laşelor. A nulităţilor ambi-sex care, nicăieri în lume, n-ar putea belferi ca aici.

E mister şi nenorocire deopotrivă. Un accident al istoriei, care ne va folosi la capitolul „Ciuma Roşie”. Învăţaţi lecţia şi feriţi-vă de ea! Că doare, doare rău. O astfel de ruşine naţională sper să fi fost de-ajuns pentru România.

La Videle? N-are ce căuta? Belina este lumea ei. Ori „samba do Brasil”. Doar ca spectatoare. Lângă Daddy. Că-n Costa Rica, nu mai încape. Se strânge laţul lumii, adio experimente traumatizante! Să fim fericiţi! Avem ocazia să fim contemporani cu ultimii dinozauri ai politicii de sumă nulă.  Va trece, ca orice epocă glaciară. După care o vom revedea doar în muzeu. La secţiunea „catastrofe”.

2 COMENTARII

  1. Domnule Ciocazanu va iertam pentru despartirea pe silabe tocmai a cuvantului sugestiv ,,analfabeta,,!!!! Din tot articolul e demn de retinut paragraful cu paradoxul Mioritei. Ca poporul nu se baga,traieste cu capul plecat,asa,ca la 1916 cand barbatii de la sate tinuti desculti si cu imbracaminte peticita,inclusiv si copiii, de catre regina Maria a acceptat sa mearga la macel fara sa puna conditii de primirea lotrului de pamant.Urmarea s-a vazut! Vaduve,mame si copii orfani cu haine de doliu pt tot restul vietii in toata tara si fara sa vada ca viata e mai buna.Din contra!din respect pt rege si regina la seceris al pogonului de grau pentru darea cotei stateau in genunchi pe miriste – stiti ce inseamna paiul de grau taiat de jos cand e apasat cu genunchii si nu cu talpa ?! – ca sa taie spicele cu secera si sa nu existe risipa de boabe de grau.Partea lor,taranii taiau cu coasa.Asadar,acest popor e ,,fin,, cunoascator al umilintei,nu s-a schimbat nimic de atunci,poate doar ca nu se mai merge descult prin targ.Pentru asa stare de fapt ,,tupeistii cu papion,, deja si-au facut aparitia,chiar i-ati prezentat public ca sunt viitorul tarii.Morali si crestini -e de discutat,eleganti si frumosi! Despre morala,viata demna si respect pt ceilalti nu puteati sa spuneti ca sunt insufletite in caracterul lor.Un om casatorit si copilul la alta familie,cu inducere de ,,subtile motive traditionale” – nu e despre port popular al unei bunici – de a-si pastra imaginea cu pretul unui avort,cu bubuieli in interiorul unui domicilu care nu-i apartine poate fi considerat ca solutie morala de a inlocui actuala clasa politica??? Omul din descrierea de mai sus si-a gasit perechea care i-a ,,aprobat,, comportamentul.Asta nu inseamna ca un intreg popor va face la fel.Si el,si ea,au dovedit ca sunt pereche,s-au intors cu partea dorsala catre un cor de copii care intonau Imnul Regal,simbol al regalitatii romanesti. Asadar,eu am decis ,,Ca tot romanul ortodox (anti referendum) ” – vorba dumneavoastra , ca voi ocoli de-acum cu smerenie Biserica Sf Ilie din Sinaia. .
    Domnule Ciocazanu,va intrebati de unde s-o luati pe Doamna Viorica! ,,De guler…,, parca era o replica,dar e gest nepoliticos! Nadejdea a ramas in singurul gest elegant si democratic din aceasta tara : VOTUL! Sa avem de ales partide politice insufletite de persoane valorose,intelectuali,specialisti in diferite domenii si cu respect si grija fata de toti oamenii acestei tari. Sanatate buna,tuturor!

  2. ATENTIE, jurnalisti!

    Intrebati-l pe K.W.Iohannis, DE CE nu doreste PREVENIREA coruptiei?

    Ultima Scrisoare care i-a prezentat solutia de PREVENIRE
    a coruptiei are NR.7321/25-09-2018 si i-a fost transmisa prin Consilierul Laurentiu-Mihai Stefan de la Departamentul Politica Interna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here