sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsMinistrul Sănătății: Personalul neplătit în campania de vaccinare - "urmarea iresponsabilității premierului...

Ministrul Sănătății: Personalul neplătit în campania de vaccinare – „urmarea iresponsabilității premierului Cîțu, știa din aprilie că nu mai sunt bani”

-

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), l-a acuzat sâmbătă pe premierul Florin Cîțu că nu a deblocat finanțarea pentru personalul din centrele de vaccinare, pentru medicamentele din programele naționale (cancer, SIDA etc.) și pentru dotarea centrelor de ambulanțe.

Medicul Ioana Mihăilă (40 de ani), ministrul Sănătății, a organizat sâmbătă o conferință de presă, pentru a răspunde acuzațiilor și insinuărilor făcute de premierul Florin Cîțu.

Ministrul a spus că l-a informat pe șeful guvernului încă din luna iunie despre epuizarea fondurilor, apoi la fiecare ședință de guvern. Ioana Mihăilă a mai declarat că premierul a prioritizat alocările de bani „către PNDL 3”, în locul alocărilor către Sănătate.

Acuzațiile ministrului Ioana Mihăilă

* „Faptul că azi vorbim de personal neplătit, de lipsă de bani și lipsă de resurse pentru ambulanțe și medicamente se datorează doar iresponsabilității premierului Cîțu.”

- Advertisement -

* „Îmi pare rău că premierul introduce Sănătatea în lupta politică, sunt azi să clarific câteva lucruri care sper să nu mai fie folosite niciodată în retorica de campanie sau politică.”

* „Sunt aici să explic ceea ce domnul prim-ministru Cîțu tocmai a spus și astăzi, la fel cum a spus și ieri, că nu înțelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiți de două-trei luni de zile. Domnul prim-ministru ne spune acum că nu înțelege cum s-a întâmplat acest lucru, deși știa încă din aprilie că banii alocați Ministerului Sănătății nu sunt suficienți. Știa acest lucru, pentru că i-am adus în atenție printr-o adresă oficială – de altfel, înregistrată la Cabinetul primului-ministru în data de 28 aprilie, la o săptămână după numirea mea în funcție. Prin această adresă, i-am spus atunci că nu sunt suficienți banii pentru: salarii, programe de sănătate, acțiuni prioritare, plata personalului din centrele de vaccinare.”

* „În ceea ce privește salariile personalului medical, i-am atras atenția că, pentru 2021, numărul personalului plătit de Ministerul Sănătății a crescut, prin suplimentarea acestuia în SAJ-uri, DSP-uri, medici și asistenți din UPU, CPU (Urgențe), cabinetele de medicină legală din cadrul spitalelor etc., ridicându-se la un număr aproximativ de 75.000 de persoane.”

- Advertisement -

* „În ceea ce privește programele de sănătate care includ vaccinurile pentru copii, TBC, HIV, a fost informat încă de atunci că mai era nevoie de 630 de milioane de lei pentru a se ajunge măcar la nivelul lui 2020 pentru această cheltuială.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis se plasează clar de partea lui Cîțu. Atac dur la adresa USR-PLUS: „s-a discreditat iremediabil”, „trădează voința cetățenilor”, „gesturi politice iresponsabile”

* PSD, salvatorul-surpriză al Guvernului Cîțu. A blocat din nou stabilirea unui calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR

* Cîțu: „Se pare că la PSD a fost mai multă onoare” decât la USR-PLUS! Despre PSD-ul lui Dragnea e vorba, cel din 2017

* Mesaj dur al celui mai performant liberal. Ilie Bolojan atrage atenția taberei Cîțu că împinge PNL într-o fundătură. „Unde ne ducem mai departe? Care sunt pașii următori?”

* Cîțu amenință că le va spune liderilor occidentali că USR-PLUS face „o alianță toxică cu un partid extremist”

* Domnul Cîțu și-a făcut harakiri

* Abia numit la Justiție, interimarul Bode a schimbat-o din funcție pe șefa Direcției de Avizare, care dăduse aviz negativ proiectului „Anghel Saligny”. Fusese numită de Stelian Ion

* Unele companii de electricitate se răzbună pe clienții care se mută la alt furnizor: le trimit facturi „de regularizare” de zeci de mii de lei!

Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

* Adrian Sârbu, părăsit de încă un om de bază. Costi Mocanu a rupt colaborarea cu Aleph, după ce Felix Drăghici plecase la Antena 1

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -