Iohannis către magistrați: „Românii v-au apărat în stradă. Toader nu v-a onorat cu prezenţa”

2
147
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a fost azi la prânz la şedinţa CSM prevăzută pentru alegerea conducerii acestei instituţii care, potrivit Constituţiei, trebuie să garanteze independenţa justiţiei din România.

„Am avut un an dificil cu multe cumpene pentru sistemul judiciar, pentru România, care din păcate nu s-au epuizat. Ministrul justiţiei ar trebui să fie primul care să vă susţină şi să se bată pentru independenţa magistraţilor. Văd că azi are altă treabă decât să ne onoreze bilanțul. CSM-ului îi va reveni o misiune extrem de importantă, aceea de afirmare a rolului constituțional de garant al independenței justiției. Legislația penală și legile justiției modificate au fost contestate atât în interiorul sistemului, cât și de societatea civilă și partenerii externi. Forma finală a făcut obiectul unor opinii critice ale Comisiei, iar Parlamentul European a votat o rezoluție împotriva guvernului. Acesta însă nu renunţă. Sunt premise mai mult decât îngrijorătoare„, a spus preşedintele, care a adăugat o frază ce face legătura între protestele pro-justiţie începute în iarna lui 2017, odată cu OUG 13, şi misiunea CSM de apărător al justiţiei independente:

„Românii v-au fost alături în 2018 în apărarea independenţei justiţiei şi puteţi conta pe ei în continuare. CSM trebuie să acționeze împotriva atacurilor la adresa magistraților. Eu voi face tot ce depinde de mine ca România să nu se întoarcă în timp și vă asigur de sprijinul meu necondiționat pentru a garanta independența justiției„, a declarat preşedintele în plenul CSM.

CITEŞTE ŞI:

Iohannis, atac la Tudorel Toader pentru absenţa de la CSM

2 COMENTARII

  1. Daaaaa, doar ca oamenii au aparat justitia adevarata nu cea psd-ista care se preconizeaza acum prin psd-ista savonea!!! Unde mama stropilor s-a pomenit, intr-o tara democratica, sa auzi ca sunt magistrati care „trag” de partea infractorilor, in CSM, Inspectia judiciara etc??!!
    Doar la noi, cei care trebuiau sa rezolve dosarul din 10 august au luat pozitia mutului si nu mai fac nimic, o gasca de netrebnici au gazat oameni fara aparare si nimeni nu-i trage la raspundere, RUSINE!!!! Iar rusinea cea mai mare este pentru ministrul justitiei care a trecut in tabara infractorilor cu tot calabalacul!!!
    Iar d-nul presedinte mai bine si-ar indeplini datoriile pentru care a depus un juramant, sa apere tara contra hotilor, ca asa ne-a spus, ca nu face compromis cu ei, eu cred ca stand deoparte si tacand tot compromis cu hotii e!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here