INTERVIU. Duckadam: „Dacă nu era Tătărușanu, luam 5 goluri în prima repriză. Spania avea 5-0 la pauză”

1
576

Naționala de fotbal a României era să se facă de râs aseară, pe Arena Națională, în meciul contra Spaniei, scor 1-2, din preliminariile Campionatului European de fotbal de anul viitor. Salvarea s-a numit Tătărușanu.

Prima repriză a fost de-a dreptul catastrofală. Ibericii i-au îmbătat cu pase și cu incursiuni în careu pe elevii lui Contra. I-au făcut șah-mat în defensivă, de parcă ar fi evoluat în compania unei formații din liga a patra. Doar paradele senzaționale ale lui Ciprian Tătărușanu i-au salvat pe tricolori de la înregistrarea un scor rușinos pe tabelă.

Acest aspect a fost constatat și de celebrul fost portar Helmuth Duckadam. Într-un interviu acordat pentru Ziaristii.com, eroul Stelei de la Sevilla, din 1986 (a parat toate cele patru lovituri de departajare și a adus echipei din Ghencea Cupa Campionilor Europeni), s-a arătat dezamăgit de prestația celor mai mulți jucători: „Atât putem. Asta ne e valoarea!”

Reporter: Cum vi s-a părut jocul României în partida cu naționala Spaniei?

Helmuth Duckadam: Ar fi fost prea frumos ca să fie adevărat: să reușim să egalăm din nou în ultimele secunde, așa cum am făcut-o, în deplasare, cu norvegienii. Dacă nu era Tătărușanu în prima repriză, scorul ar fi fost 5-0. Luam cinci goluri fără discuție și nu ne mai reveneam. Pușcaș și Tătărușanu sunt clar eroii meciului. Prima repriză a fost una foarte slabă. Am remarcat că partea stângă s-a dovedit a fi extrem de vulnerabilă. Toșca n-a reușit să-și țină adversarii. Au trecut spaniolii pe lângă el ca și cum n-ar fi existat. Au centrat din toate pozițiile.

— Din ce cauză am pierdut acest meci?

Am fost total depășiți la centrul terenului, unde Marin, Deac și Stanciu n-au putut face față iureșului spaniolilor. N-am legat două pase așa cum trebuie. Cei care vor realiza analiza jocului ar trebui să ia în calcul la modul foarte serios prima repriză.

— Antrenorul Cosmin Contra poartă vreo vină pentru eșec?

Sincer, nu l-aș învinovăți prea mult pe Contra. Nu el e vinovat, ci jucătorii. Au comis greșeli flagrante. Contra i-a așezat în teren, dar nu-i putea învăța să joace fotbal. Răzvan Marin a trimis, de exemplu, trei pase la adversar. Ce să-i mai spui? Asta e valoarea noastră ca echipă națională. Atât putem. Când e vorba să ne batem de la egal la egal cu Spania, Italia, Franța, în meciuri oficiale, suntem depășiți în totalitate.

„Trebuie să batem Suedia, altfel calificarea e compromisă”

— N-ar fi trebuit să mizeze mai mult pe anumiți jucători din naționala de tineret, ținând cont de performanțele obținute la Campionatul European din acest an, cu calificarea în semifinale?

Ar fi ceva de reproșat pe tema selecției. În locul lui Deac, l-aș fi văzut pe Florinel Coman. Are viteză, dribling frumos. Dacă ar fi jucat Coman la 2-1, am fi avut de câștigat pe faza ofensivă. Poate, în timp, se va găsi cineva care să aibă curajul să sacrifice o calificare și să schimbe echipa.

— Ce șanse de calificare mai avem la ediția de anul viitor a Campionatului European?

Șansele sunt destul de mici. Întâlnim din nou Norvegia și Suedia. Trebuie să batem Suedia, altfel calificarea e compromisă. Mai trebuie să așteptăm vreme lungă până vom mai avea o echipă națională precum cea din anii ’80-’90.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO: România – Spania 1-2. Blestemul naționalei de fotbal, cu Contra antrenor: începe să joace doar la 0-2

INTERVIU. Belodedici: „Becali să meargă la Hagi cu un caiet și să-și ia notițe!”. Și: „Dacă vin rușii, ne batem cu ciomegele”

VIDEO. La 19 ani, Bianca Andreescu e în finala US Open! Adversară îi va fi Serena Williams, care are 2 x 19 ani!

VIDEO. O lecție pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea. Bianca Andreescu a arătat cum poate fi învinsă durdulia Taylor Townsend

VIDEO. Neputința new-yorkeză a Simonei Halep. A treia eliminare prematură. Risc de prăbușire în clasamentul WTA

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

LIVE: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Victorie magnifică la Wimbledon!

Ivan Patzaichin: „Trăiesc bine pentru că n-am intrat în politică”. Cum a încercat Meleșcanu să-l atragă spre PDSR

EX-TRA-OR-DI-NAR! Meci fabulos în Scoţia făcut de CFR Cluj: 4-3 cu Celtic Glasgow! Campionii României merg în play-off-ul Champions League

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here