Acasă Lumea Europa "INCREDIBIL! Poporul român merită stat de drept". Vicepreşedintele Comisiei Europene, atac la...

„INCREDIBIL! Poporul român merită stat de drept”. Vicepreşedintele Comisiei Europene, atac la liderii PSD-ALDE îndrăgostiţi de Rusia

Jyrki Katainen, vicepreședintele Comisiei Europene, cel care s-a arătat scandalizat de ordonanţa lui Tudorel Toader („INCREDIBIL! Poporul român merită stat de drept”) a lansat marți o a doua critică la adresa puterii de la București, plasând România alături de Polonia și Ungaria printre țările care pun cele mai mari probleme Uniunii Europene.

”Țări precum Polonia, Ungaria și România deviază de la calea sustenabilă a democrației liberale – acesta este, în opinia mea, cea mai mare provocare cu care se confruntă acum UE”, a spus Katainen, citat de G4Media.

Există provocări din partea unor noi state membre, unde unii lideri politic nu respectă democrația liberală așa cum era respectată înainte”, a mai spus Katainen, adăugând că ”dintr-o dată apar lideri politici care cred că democrația în stil rusesc e mult mai bună decât democrația liberală”.

Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a întărit şi el declaraţia vicepreşedintelui Comisiei Europene:

„Poziţia Comisiei este următoarea şi, după cum veţi vedea, ea nu este diferită de cea a vicepreşedintelui Katainen: urmărim îndeaproape discuţiile din România despre o posibilă ordonanţă de urgenţă în privinţa apelurilor extraordinare în cazuri penale. La modul general, permiteţi-mi să vă amintesc că preşedintele Juncker a fost foarte clar în privinţa unei posibile amnistii. Aşa cum Comisia a spus de mai multe ori, este esenţial pentru România să revină pe calea cea bună în lupta contra corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite alţi paşi înapoi”, a spus Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Ma mir ca a spus lucrurilor pe nume, cu tendinta de a imita Rusia.Insa ma tem ca bor cu totii sa ne obisnuiasca urechile cu acest adevar sinistru…Tare ma tem ca, din diverse motive, vestul sa ne lase sa deschidem bratele catre prietenia ‘traditionala’ cu Rusia si ele, tarile avansate , sa-si vada de drumul lor, fara sa mai traga de guvernele noastre ca de cainele mort, sa le invete democratie….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările