Începe Campionatul Național de Skandenberg, la Rădăuți, ediția 2021

0
890

A 15-a ediție a Campionatului Național de Skandenberg – Armwrestling se va desfășura în perioada 4 – 6 iunie 2021, la Rădăuți, județul Suceava. Vor fi prezenți 350 de sportivi, din țară și diaspora, și 25 de Cluburi sportive. Organizatorii au pregătit premii de 15.000 de euro.

Gazda campionatului, Clubul Sportiv ”Bucovina Skandenberg”, reprezentată de multiplul campion Andrei Chipreanov, zis și ”Glonțul”, împreună cu organizatorul, Asociația Română de Skandenberg ”Braț de Fier” și Federația Română de Skandenberg – Armwrestling în curs de constituire, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți, vă invită la cele mai spectaculoase Naționale de Skandenberg din ultimii 15 ani, pe tărâmul Bucovinei.

Campionatele încep sâmbătă, 5 iunie, orele 10, la brațul stâng, și continuă la aceeași oră, duminică, 6 iunie, la brațul drept, pe scena amenajată în parcarea centrală a orașului Rădăuți. În deschidere, îndrăgita Sofia Vicoveanca va susține un concert de muzică populară, începând cu ora 16.

La eveniment vor participa invitați de onoare, oficialități locale, dar și celebrități din lumea skandenberg-ului. Cel mai mare armwrestler din istorie, John Brzenk, multiplu campion mondial, sosește, pentru prima dată în România, din Statele Unite ale Americii pentru a ne onora cu prezența lui. Atmosfera în timpul campionatelor va fi întreținută de Radu Valahu.

John Brzenk, în primele clipe pe pământ românesc, alături de Andrei Chipreanov, la aeroportul din Suceava, 2 iunie 2021.

La Campionatul Național de Skandenberg de la Rădăuți participă 23 de echipe /cluburi sportive și peste 350 de sportivi români din țară și diaspora. Cântarul oficial, unde se vor întruni toți sportivii și marile celebrități, se va organiza la „Casa Vatră – Rădăuți”, unde vineri, 4 iunie, la ora 13:00, va avea loc și Conferința de Presă, la care vor lua parte americanul John Brzenk, Mircea Simionescu Simicel, secretarul general al Federației Mondiale de Armwrestling, și  Andrei Chipreanov, gazda Campionatului, dar și oficialități.

Desfășurat sub sloganul “Hai Rădăuți! Hai Bucovina! Hai România!”, Campionatul Național de la Rădăuți va oferi, prin organizatori, premii de 15.000 de euro.

Cluburile sportive câștigătoare vor primi următoarele premii: locul 1 va primi 2.000 de lei, locul 2 va primi 1.500 de lei, iar locul 3 va primi 1.000 de lei. Vor fi premiați toți sportivii de pe podium, la toate cele 40 de categorii (x2, brațul drept și brațul stâng) după cum urmează: locul 1 va primi 300 de lei (x2 pentru brațul drept și brațul stâng), locul 2 va primi 200 de lei (x2 pentru brațul drept și brațul stâng), iar locul 3 va primi 100 de lei (de asemenea, pentru fiecare braț, stâng și drept).

Premii consistente vor fi oferite și la categoria Open, acolo unde locul 1 va fi premiat cu 5.000 de lei (pentru fiecare braț în parte), locul 2 va primi 2.500 de lei (pentru fiecare braț în parte), iar locul 3 va primi 1.500 lei (atât la brațul stâng, cât și la brațul drept).

Cel mai bun arbitru debutant al competiției va fi premiat cu suma de 1.000 de lei, acest trofeu numindu-se premiul „Victor Barbu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.