Hopa! Dăncilă îi bagă pumnalul în spate lui Dragnea: o dă afară pe Anca Alexandrescu, plasată la Guvern pe post de „spioană” a liderului PSD

4
6293
Anca Alexandrescu, la dreapta lui Dăncilă. Foto: Inquam-Octav Ganea

S-a trezit Viorica Dăncilă? Sau pur şi simplu face o schimbare în echipa sa pentru a-şi aduce un om de încredere? În ambele variante, decizia de a o înlătura din funcția de consilier onorific pe Anca Alexandrescu nu va fi sigur pe placul liderului absolut al PSD.

Anca Alexandrescu, fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, e considerată o fidelă a lui Liviu Dragnea și era practic nedezlipită de Dăncilă la toate evenimentele oficiale.

Îndepărtarea Ancăi Alexandrescu, anunţată pe surse de G4Media.ro, vine pe fondul tensionării relațiilor Dăncilă – Dragnea din cauza refuzului premierului de a promova OUG în justiție sau de a accepta o restructurare a guvernului.

Această din urmă variantă urmăreşte să-l impună ministru al Justiţiei pe Eugen Nicolicea, unul dintre foarte puţinii fanatici pro-Dragnea şi anti-justiţie dispuşi să scrie ordonanţe pentru salvarea corupţilor din politică.

UE nu se mai joacă

Din câte se pare, Viorica Dăncilă a înţeles încotro bate vântul: dacă merge pe mâna lui Dragnea până-n pânzele albe, riscă să ajungă şi ea în situaţia şefului suprem al PSD. Adică, poate la un moment dat să dea cu subsemnatul pentru tot ce ar semna la comanda lui Dragnea.

În plus, prăbuşirea încrederii românilor în PSD (la mai mult sub jumătate faţă de 2016) arată că situaţia lui Liviu Dragnea se complică oricum pe termen mediu şi lung.

Nu în ultimul rând, avertismentele tot mai dure transmise dinspre Bruxelles (ultimul, din partea Comisiei Europene, alaltăieri) au fost în măsură s-o pună pe gânduri: continuă să călărească un cal mort sau se salvează la timp?

E Dăncilă mai „ţeapănă” decât Grindeanu şi Tudose?

Dar semnele de aparentă independenţă faţă de liderul PSD nu au fost în măsură de a-i aduce viaţă uşoară în partid premierului considerat marioneta lui Dragnea. Dimpotrivă, „şacalii” fanatizaţi din CEx al PSD au început s-o atace, mai discret sau chiar pe faţă, pe Dăncilă.

Unii dintre ei au lăsat de înţeles că PSD o poate schimba pe Viorica Dăncilă, după modelul Grindeanu şi Tudose, dacă nu execută comanda nucleului dur al partidului, care cere disperat atacul la statul de drept.

Într-un interviu pentru Adevărul, premierul Viorica Dăncilă a sugerat că a fost atacată din interiorul PSD.

Întrebată dacă există interese în PSD pentru a fi denigrată, Dăncilă a sugerat că unele atacuri au venit din propriul partid: ”Nu am văzut atacuri numai în publicaţiile Opoziţiei. Am văzut atacuri şi în alte publicaţii, am văzut atacuri din partea unor oameni de la care nu m-am aşteptat”.

Anca Alexandrescu a fost alături de premierul Viorica Dăncilă și în vizita de joi în Polonia.

Anca Alexandrescu nu a răspuns la apelurile G4Media.ro până la ora publicării acestui articol.

4 COMENTARII

  1. S-o fi declanșat,oare,procesul de exorcizare al Vioricăi!? O fi întrebat-o cineva insistent(poate respectul de sine,poate furia personală ,ori frica ancestrală), adică de trei ori…te lepezi de satana? De sărbători,se mai întâmplă….

  2. Bine a procedat doamna premier! Speram ca după europarlamentare sa-i dea lui ZDragnes un șut in nada și sa plece acest borfaș ca se joaca cu Finanțele statului, mai nenorocitule , ce vrei sa- mi transformi copiii și nepoții in slugi pe la străini ???? Luat-ar Gaia sa te ia de infractor ordinar ce ești!!!!

  3. Eram gata-gata sa-mi fac si eu iluzia ca d-na Dancila a inceput sa se elibereze.
    Dar minunea a tinut doar 1-2 ore si Codrin Stefanescu a declarat ca de fapt a luat-o ei de acolo fiindca le trebuie lor, sa-i serveasca pe el si pe Olguta.
    Deci, n-a fost un pumnal in spate, ci o alta dovada ca nu are nici dreptul de a dispune asupra plecarii sau mentinerii consilierilor personali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here