vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăEconomieGraţiela Gavrilescu, un ministru ca o RABLĂ. S-a chinuit doi ani să...

Graţiela Gavrilescu, un ministru ca o RABLĂ. S-a chinuit doi ani să le bage pe gât românilor o taxă pe poluare! UE şi justiţia au împiedicat-o

-

Guvernul nu a reușit să găsească o formulă matematică pentru a introduce o nouă taxă auto care să nu mai poată fi atacată în justiție, cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii ani, cu decizii în defavoarea autorităților. Astfel, parcul auto național va fi stimulat spre înnoire prin intermediul Programului Rabla, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu, citată de profit.ro
Anunţul echivalează cu o victorie a cetăţenilor simpli, care s-au luptat de fiecare dată în justiţie cu Guvernul atunci când acesta a încercat să le bage mâna în buzunar prin tot felul de taxe denumite şi redenumite, schimbate şi paraschimbate în numele reducerii poluării. În realitate, orice taxă de acest tip a avut un singur scop: „mulgerea” contribuabilului de bani, care să fie aruncaţi apoi de PSD şi ALDE (partidul care a făcut-o ministru pe distinsa doamnă) în populaţia asistată.

Şeful Graţielei Gavrilescu are o mare experienţă în a-i „polua” pe români cu taxe. Când era prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu a lovit mulţi proprietari de maşini o nesimţită „taxă de poluare”, pe care românii au reuşit s-o învingă tot în justiţie. Iată încă un motiv pentru care acestor politicieni cu refelexe comuniste nu siportă justiţia: pentru că nu-i lasă să-i jecmănească pe cetăţeni.

Reamintim că pe parcursul lui 2018 oficialii de la Mediu au spus de mai multe ori că se lucrează la o noua versiune de taxă auto, care să nu poată fi contestată.

Noua contribuție auto urma să fie fundamentată pe următoarele criterii: emisia de carbon, norma de poluare, capacitatea cilindrică și vechimea. Deși grupul nu a prezentat o variantă de calcul pentru alternativa la fosta taxă auto, a discutat mai multe variante de reformulare a legislației printr-un sistem conform cu legislația UE, dar care să atingă și obiectivele de mediu.

- Advertisement -

În România sunt înmatriculate 6,4 milioane de autoturisme dintre care sub 550.000 au cel mult cinci ani vechime și peste 3 milioane au peste 15 ani vechime. În doi ani ponderea mașinilor mai vechi de zece ani a crescut de la 71%, la 79%.

Timbrul de mediu a fost scos la 1 februarie 2017 și de atunci au venit în medie peste 40.000 de mașini second-hand lunar și datorită lor și vânzărilor de mașini noi parcul auto a crescut cu aproape 20%, notează Hotnews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -