CFR Cluj și CS Universitatea Craiova au arătat o incredibilă neputință în ultima etapă din Superliga României la fotbal. Amândouă jucau cu echipe care nu mai aveau nicio miză: Farul Constanța era deja campioană, Sepsi Sfântu Gheorghe câștigase Cupa României, ambele erau deja calificate în cupele europene. Și CFR Cluj, și CS Universitatea Craiova aveau nevoie absolută de victorie, dar amândouă au pierdut, jucând incredibil de prost, ca două echipe șchioape!
Ultima etapă din Superligă a fost un dezastru pentru pariori:
- CFR Cluj – Farul Constanța 1-2. Goluri: Bîrligea (15) / Louis Munteanu (min. 42 și 62 – ultimul din penalty);
- CS Universitatea Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-1. Gol: Ștefănescu (min. 90+4).
Uluitor este că, în ambele cazuri, gazdele au fost neputincioase deși aveau nevoie să câștige, în vreme ce oaspeții au jucat viguros deși veneau după succese majore (cu petrecerile aferente) și nu mai aveau nevoie de puncte.
La Cluj-Napoca, Farul și-a permis să rateze și un penalty, în minutul 45, la 1-1, prin același Louis Munteanu (a apărat Scuffet, italianul din poarta CFR-ului).
Echipa lui Gică Hagi a încheiat campionatul cu o diferență de 7 puncte față de ocupanta locului 2 (FCSB) și de 11 puncte față de formația de pe locul 3 (CFR Cluj).
Izbucnirea nebunească a lui Dan Petrescu
Antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu (55 de ani), a avut ieșiri necontrolate, primitive, de-a dreptul isterice, atât în timpul meciului, cât și la pauză și mai ales la final.
Deși echipa sa a reușit, în cele din urmă, să se claseze pe locul 3 și să-și asigure prezența în barajul pentru preliminariile Conference League (cu ajutorul neprețuit al lui Sepsi Sfântu Gheorghe, care a câștigat cu 1-0 la Craiova), Dan Petrescu s-a manifestat cu o nervozitate extremă.
După încheierea meciului, care a consfințit cel mai slab bilanț al CFR-ului din ultimii 6 ani (22 de victorii, 7 egaluri, 11 înfrângeri, golaveraj 65-42; doar două victorii și golaveraj negativ, 11-14, în cele 10 meciuri din play-off!), Dan Petrescu și-a îndreptat reproșurile și către jucătorii de la Farul, nu doar spre arbitri. El s-a dus glonț spre primii constănțeni care i-au ieșit în cale și, timp de câteva zeci de secunde, a făcut gesturi de „țață cu pufoaică” (expresia scriitorului Radu Paraschivescu la Digi Sport 1), părând să le reproșeze faptul că au jucat cu hotărâre și nu au „lăsat-o mai moale”.
Dan Petrescu a avut un scurt schimb de replici și cu Gică Hagi, fostul său coleg de la Steaua anilor 1088-1990 și de la echipa națională, în anii de glorie ai Generației de Aur, inclusiv la trei Campionate Mondiale (1990, 1994, 1998) și două Europene (1996, 2000). Imediat după aceea, Hagi a fost surprins de camerele TV zâmbind ironic, oarecum dezgustat de un asemenea comportament.
Tot pe gazon, Dan Petrescu a avut un conflict și cu fundașul său Andrei Burcă, internaționalul care a primit cartonașul roșu pentru vociferări energice după îmcheierea meciului și care va rata, astfel, brajul cu U Craiova 1948 (programat duminică, 5 iunie, la Cluj-Napoca).