Eterna şi fascinanta Românie: super-WC-ul din curtea şcolii, care a costat 87.000 de euro, are trei etaje şi e închis

0
2476

În timp ce statul a rămas în pană de fonduri pentru mari investiţii publice, există cazuri de investiţii mai mici, dar unde banii sunt aruncaţi pe fereastră. În Botoşani, Vrancea baronului Oprişan sau în Ploieşti, primarii au alocat pentru un WC de şcoală sume cât pentru o casă.

20.000 de euro a dat primarul din comuna Gorbăneşti, judeţul Botoşani, pentru reabilitarea unei toalete din curtea şcolii. Apoi a aflat că nu îi poate lăsa pe elevi şi pe dascăli să le folosească pentru că nu a respectat toate normele de lucru.

Gică Iliescu, primarul comunei Gorbăneşti, dă din umeri când e întrebat de costul mare al WC-uluiNoi nu avem nicio contribuţie, documentaţia a fost întocmită de Inspectoratul Şcolar, ne-au virat banii, iar noi doar am făcut plata către constructor.”

Edilul nu s-a lăsat şi a cerut alte fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Cu 87.000 de euro, a construit pe trei etaje o nouă toaleta modernă, lipită de şcoală. Culmea este că nici aceasta nu poate fi folosită, pentru că nu are avize de incendiu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel de investiţii s-au făcut şi în cele două scoli din comuna Tătăranu din Vrancea, care aveau toalete turceşti în curte. Modernizările au costat 57.000 de euro, fără TVA, dar încă nu sunt gata, relatează jurnaliştii de la stirileprotv.ro.

În Ploieşti, autorităţile locale au în plan să refacă o toaletă publică cu aproape 100.000 de euro. Reprezentanţii primăriei susţin că vor să înlocuiască ţevile, gresia şi faianţa, să facă un sistem de ventilaţie şi să pună geamuri tip termopan la cele 10 cabine.

Potrivit constructorilor, în medie, un metru pătrat pentru o toaletă costă doar 500 de euro.

Foto: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here