„Eroii din 1989 nu au murit pentru grațierea infractorilor!” Astăzi, protest în Piața Victoriei și marș spre Universitate

0
3268

Astăzi, protest și marș al tăcerii în București. Organizatori sunt trei organizații civice: Rezistența, Corupția Ucide și Inițiativa România, care au creat și un eveniment pe Facebok.

Protestul din Piața Victoriei va începe la ora 16.00 și va fi urmat, de la 17.00, de un marș al tăcerii către Piața Universității.

Organizatorii fac legătura între două momente critice ale istoriei noastre: „1.116 morți pentru libertate și dreptate. Ei nu au murit pentru grațierea infractorilor”.

Mesajul organizatorilor

„Decembrie 1989 / 1.116 oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru DREPTATE și pentru LIBERTATE. Acum, la mai puțin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea și dreptatea sunt în pericol. Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul. Și vom spune ca și EI:

NU VREM ÎNTUNERIC!

VREM DEMOCRAȚIE!

VREM LIBERTATE!

Rugăminte: Veniți fiecare cu câte o candelă. Ne vom strânge la ora 16.00 în Piața Victoriei, iar la ora 17.00 vom pleca în marș spre Piața Universității, pentru a aprinde candele și pentru a citi numele fiecărui erou. EI au crezut în libertate în cele mai negre vremuri ale României. Voi credeți?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here