Acasă Dezvăluiri După Oreste, Miliţia l-a săltat şi pe jurnalistul RISE PROJECT care i-a...

După Oreste, Miliţia l-a săltat şi pe jurnalistul RISE PROJECT care i-a investigat afacerile lui Dragnea din Brazilia

Pe Mihai Munteanu l-am cunoscut prin 2003, nu mai reţin exact momentul. Eram la „Evenimentul zilei” şi coordonam, alături de Emilia Şercan, „Investigaţiile”. Era un foarte bun jurnalist de anchetă, ca de altfel toţi cei cu care am lucrat atunci. Lua un subiect şi murea cu el de gât, chiar dacă uneori îmi pierdeam răbdarea că nu „iese” mai repede.

Peste ani, l-am descoperit prin 2013 la Rise Project. Eu intrasem în prima experienţă de jurnalist online, la Reporter Virtual, alături de mai „hârşitul” coleg Tiberiu Lovin (alăturat). Ne vedeam uneori cu toţii, la ieşire din clădirea care mai găzduia Hotnews şi Naşul TV. Era un nucleu frumos de presă, chiar dacă vremurile presei nu mai erau aşa de romantice ca la EVZ, atunci când îl prindeam pe Dorin Cocoş cum încerca să-l „şpăguiască” pe Mihai.

Azi, am aflat că Mihai Munteanu a fost săltat de Poliţie pentru un banal consum de marijuana. Se ştie, sunt ţări în care ceea ce noi considerăm drog ele consideră medicament. Asta nu înseamnă că trebuie să vindem marijuana la liber, ca în Canada, dar ar putea să-i facă pe „oamenii legii” să fie mai cumpătaţi când vine vorba de a sălta oameni pentru că miros „a iarbă”.

Ce e însă grav în cazul lui e că se leagă lucrurile în sens murdar. Şi mi-a atras atenţia cel mai mult articolul pe acest caz al „Evenimentului zilei”. E ziarul la care am lucrat în trecut şi eu, şi Mihai, şi mulţi alţii, dar care acum are altă direcţie editorială. Nu mă mai regăsesc în el, dar fiecare e liber să scrie ce şi cum crede. Însă în ciuda diferenţelor majore de optică editorială, nu pot să nu remarc articolul pe tema „agăţării” lui Mihai de către „Poliţia lui Dragnea-Carmen Dan”.

Adevărul din EVZ

Redau mai jos câteva pasaje din textul amintit, pentru că el denotă solidaritate jurnalistică. Dar nu una aberantă, cu orice preţ, pentru protejarea unui ziarist indiferent ce face. Ci una onestă, decentă şi în spiritul a ceea ce a mai rămas din miezul presei româneşti de altădată, când valorile jurnalistice erau apărate indiferent de simpatii şi antipatii.

 • „În seara de 07.03.2019, în aceeași zi după ce Rise Project a publicat episodul doi cu celebrele documente găsite în valiza Tel Drum, Mihai Munteanu, jurnalist Rise Project a fost oprit în trafic de către un echipaj de la Poliția Rutieră. Poliția lui Carmen Dan, după cum a devenit cunoscută. A fost un control de rutină. Mihai Munteanu, fost ziarist la EvZ, a fost testat cu alcool-testul, apoi, sub suspiciunea că se află sub influența stupefiantelor, a fost dus, pentru prelevarea de probe (urină și sânge) la IML.”
 • „Vi se pare o coincidenta? Mie nu, chiar dacă inițial ne-a stârnit un zâmbet de satisfacție. Mai ales că cei de la Rise Project s-au afirmat ca fiind scutierii interesului Binomului.”
 • „După care am dat câteva telefoane întrebând cum se poate ca după cazurile Oreste și Claudiu Popa, doi critici acerbi ai PSD de la Realitatea TV acuzați de asemenea obiceiuri, să mai apară și al treilea. Aveam suspiciuni rezonabile privind o posibilă implicare a liderului PSD, mai ales că o sursă îmi confirmase ideea că informațiile proveneau din zona serviciului de informații al Ministerului de Interne.”
 • „Ca atare, fără a judeca, înainte de judecată, în vreun fel evenimentul în care a fost implicat ziaristul de la Rise Project, cred că Liviu Dragnea&Carmen Dan au găsit o formulă destul de eficientă de a se răzbuna pe cei care-l critică. De acum încolo liderul PSD va putea răspunde la orice interpelare publică legată de dosarele sale:
 • – Cine mă acuză? Niște drogați…
 • Ca să fiu sincer, acest gând ne-a făcut să scriem despre cazul Mihai Munteanu. Pentru că nu am vrea să înlocuim Binomul Coldea-Kovesi cu Binomul Dragnea-Carmen Dan. După cum nu am vrea să cerem aprobare de la Partid în privința oricărui articol, ca să nu ne mai trezim interpelați public de liderul partidului de guvernământ în fața a sute de oameni, în direct, la oră de vârf.”

Totul se plăteşte, Liviule!

Personal, le mulţumesc colegilor de la EVZ pentru articolul de mai sus. Probabil că unii dintre ei au lucrat cu Mihai şi ştiu că nu merita aşa ceva. Nu poţi să arunci în puşcărie oameni ca el pentru că miros a marijuana. E ca şi cum ar înfunda puşcăriile cu toţi cei care duhnesc a bere sau a ţigări puturoase. Dar oare nu asta vrea Dragnea de la noi toţi? Să pună potera pe noi, să ne caute nod în papură, ca să uităm dracului odată de presa asta?

Nu am probe să spun că săltarea celor patru jurnalişti amintiţi mai sus, printre care şi Mihai Munteanu, a fost o operaţiune de poliţie politică. Dar e prea mare coincidenţa să nu fie! Timpul va vorbi despre adevăr, dacă prezentul nu poate. Dar dacă Dragnea şi Carmen Dan cred că vor fi veşnici la putere, sau că vor găsi mereu slugi în Poliţie şi Jandarmerie care să le execute masacre ca în 10 august, se înşeală amarnic. Nimic nu e veşnic. Şi totul se plăteşte. Iar asta ar trebuie să ştie, înainte de Dragnea şi Carmen Dan, cei care îi ascultă orbeşte. Ei vor plăti chiar mai mult decât cei care dau ordinele.

 

loading...

5 COMENTARII

 1. Andi Pop sa ne reamintim ca Liviu Dragnea vine din partidul lui Traian Băsescu. Ce declara in 2000 Liviu Dragnea in Teleorman : “ niciodată nu voi intra in PDSR și după o luna a sărit din barca PDL-ului in cea a PDSR-ului și vedem ca acest individ viclean ca tot împarte funcții , demnități și mai nou la săracii de moldoveni câte 20.000 lei sa-și repare casele! De ce nu a făcut-o acum un an ? Simplu ! Nu era in campanie electorală. Dar conform legii , campania nu începe cu 30 de zile înainte de alegeri? Omu’ ( Liviu Dragnea ) asta a știut toată viața , sa șantajeze cu tot felul de funcții și alte asemenea lucruri!!! Nu vom scapă așa de usor de acest sarlatan politic!!!!!

 2. Trăim intr-o teroare și acest borfaș de Livache și camarila acestui individ , -parca este stafia lui nea Nicu după 30 de Ani – și din jurul sau sa plece odată ca au mâncat la greu din viața romanilor la propriu!
  Dumnezeu este mare și vede tot așa ca nimeni nu scapă nepedepsiți!

 3. Am promis lui Elrond Rivendell: voi asasina cu NSA America pe adulți PSD.
  Mă țin mereu de cuvânt.

  L-am asasinat pe masonul Adrian Năstase. Urmează Liviu Dragnea, Nicolae Şerban, Ecaterina Andronescu şi pe Florin Iordache. Nu uit umilința Șefului Mason.

 4. Este foarte grav, nu sunt simple coincidente. Sunt total impotriva consumului de droguri: nici ocazional, cele care sunt considerate medicamente in alte tari. Dar, cu toate ca pentru combaterea acestui flagel guvernul are temele total nefacute, are cinismul sa foloseasca de acest pretext pentru a-si aresta adversarii!
  Este de o gravitate extrema folosirea politiei pentru rafuieli politice sau in interese mafiote.
  Nu cred ca trebuie asteptate alegerile pentru a scapa de aceasta dictatura a penalilor. Alegerile functioneaza in democratie. Aceasta nu este democratie!

 5. Sa fim seriosi, acestea nu sunt coincidente. Maine, cand gasca asta va dispare, se vor scuza ca Pristanda in fata lui Catavecu sau Tipatescu, vezi, D-ne, ce-i in inima lor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările