A doua umilire a Diasporei. „De ce vă bateţi joc de noi, ciumelor ordinare?”. Cozile kilometrice la vot arată că Guvernul PSD-ALDE îşi bate joc de românii din afara ţării

2
2152

România din afara României ne emoţionează iar până la lacrimi. „Îmi vine să plâng numai când văd cum s-au mobilizat fraţii mei din Diaspora”, ne-a scris Mariana Copilescu, stând la coadă la Pisa, în Italia. Este doar unul dintre sutele de mesaje primite pe adresa ZIARISTII.COM.

Într-adevăr, mobilizarea românilor la vot este similară cu cea din 2014, când Diaspora a răsturnat toate previziunile care dădeau câştigător PSD-ul. Dar prezenţa masivă la vot atunci a fost dublată de umilinţe maxime produse de felul în care Guvernul a organizat alegerile prezidenţiale câştigate in extremis de Klaus Iohannis.

Şi duminică, 26 mai, românii din Diaspora trăiesc la pachet entuziasmul şi umilinţa. Cozile imense de la Madrid, Valencia, Berlin, Roma, Paris, Munchen, Londra, Viena etc. arată că nici de data asta Guvernul României nu a înţeles să-i respecte.

Guvernul Dăncilă-Dragnea-Tăriceanu îi batjocoreşte chiar acum pe românii din ţările Europei. Nu a organizat suficiente secţii de votare, iar oamenii sunt nevoiţi să stea ore întregi la cozi kilometrice.

Sigur că e admirabil să vezi oameni în căruciorul cu rotile sau familii cu copii în braţe strângând din dinţi şi aşteptând cu stoicism momentul izbăvitor al ştampilei anti-Ciumă Roşie. Dar aşa ceva nu mai poate continua!

Opriţi umilirea Diasporei! Terminaţi să-i mai trataţi pe fraţii noştri ca români second-hand! Daţi-le dreptul la vot prin corespondenţă, electronic sau pur şi simplu prin uşurarea procesului de votare mai aproape de casele lor, cu mai multe secţii de votare! E prea de tot! Ne-am săturat să mai vedem aceste imagini cutremurătoare.

„De ce vă bateţi joc e noi, ciumelor? Nu v-aţi săturat să ne umiliţi?”, sunt mesaje care se aud tot mai des în străinătate pe măsură ce oamenii îşi pierd răbdarea.

Pur şi simplu, sunt semne tot mai clare că a fost un plan premeditat pentru a bpoca din nou românii să voteze.

Principalele motive pentru care votul merge greu sunt:

  • Insuficiente cabine de vot
  • Insuficiente ştampile
  • Insuficiente urne
  • Insuficient personal

În Malmo (Suedia), de exemplu, voluntarii au făcut ei înşişi urne în atelierele personale pentru că personalul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) nu a organizat cum trebuie alegerile.

În mod normal, ce se întâmplă acum trebuie să facă obiectul unui nou dosar penal, pentru că avem suficient dovezi de împiedicare a unui drept constituţional al românilor: dreptul la vot.

Pentru aşa ceva, vinovaţii trebuie să răspundă!

Redăm mai jos doar câteva poze primite de la prietenii noştri care îndură chiar în aceste momente cozile infernale.

VALENCIA (by Tinel Ţîrcă)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MADRID (by Viorel Badea)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LUXEMBURG (By Constantin Cristache)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. La sectia din Barking Londra, e imposibil de votat. Mii de persoane asteapta.Intre 5 si 6 h de asteptare.Cu doi copii mici e imposibil. Iarasi nu putea vota,multumesc ciumei rosii ptr organizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here