Cum funcționează aparatul dentar invizibil și prin ce se diferențiază de celelalte

0
223

Dacă visezi la dinți perfect aliniați și un zâmbet strălucitor, fără să se vadă că porți aparat dentar, poți să te bucuri acum de o alternativă invizibilă.

Aparatul dentar invizibil este o inovație remarcabilă în ortodonție, ce oferă posibilitatea corectării dinților într-un mod discret și confortabil, datorită transparenței sale.

Așadar, poți să-ți îndeplinești visul de a avea dantura perfectă fără să fie nevoie să apelezi la aparate dentare metalice, cu brackeți metalici lipiți pe dinți.

Cum funcționează aparatul dentar invizibil?

Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale, un aparat dentar invizibil, așa cum este aparatul dentar Invisalign, este un tip de aparat dentar inovativ, format din mai multe seturi de gutiere transparente și detașabile care aplică o presiune ușoară asupra dinților, îndreptându-i treptat în poziția dorită. Aceste gutiere se schimbă la un interval de 10 zile, în timp ce imprimă în mod progresiv mișcări dinților.

Spre deosebire de aparatele dentare clasice, alcătuite din brackeți și arcuri metalice, aparatele dentare invizibile constau în mai multe seturi de gutiere transparente care se potrivesc perfect pe dinți.

Prin ce se diferențiază aparatul dentar invizibil?

Diferența majoră dintre aparatul dentar invizibil și cel fix (metalic/ceramic) este, bineînțeles, aspectul. Deoarece este transparent, îți poate alinia dinții în mod treptat ori îți poate fi de ajutor în tratarea bruxismului, fără ca acest lucru să fie neapărat vizibil pentru cei din jur. Este o alternativă populară în special pentru cei care preferă discreția.

Dar transparența nu este singurul aspect de apreciat la aparatul dentar invizibil. Fiind făcut dintr-un material termoplastic de calitate medicală, este mult mai confortabil decât aparatul dentar metalic tradițional.

De asemenea, poate fi scos cu ușurință atunci când mănânci sau te speli pe dinți, fără să fie nevoie să te chinui cu bucăți de hrană prinsă în el. Din acest motiv, igiena dentară este mult mai ușor de realizat: dacă speli dinții corect, șansele să faci carii sunt reduse.

Desigur, principala misiune a aparatului dentar invizibil este să-ți alinieze dinții în mod treptat, fără să fie vizibil pentru ceilalți. Află însă că îți poți corecta defecte de la nivelul danturii și fără să apelezi la un aparat dentar! Folosind corect fatetele dentare, poți obține modificarea formei sau a poziționării dinților, nu doar culoarea lor, efectul fiind unul asemănător aparatului dentar.

În concluzie, aparatul dentar invizibil este o opțiune fantastică pentru cei care doresc un zâmbet perfect, fără să atragă atenția asupra aparatului dentar. Cu aspectul său invizibil, confortul sporit și eficacitatea tratamentului, acest tip de aparat dentar reprezintă o opțiune atrăgătoare pentru mulți pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.