(P) Cum decideți ce tip de baterie să alegeți?

0
117

În locul bateriilor clasice, astăzi există diferite aplicații și instrumente care au nevoie de energie electrică.

În loc să fie alimentate de un singur set (precum cele găsite în telefoane), aceste tipuri reîncărcabile pot fi folosite în timp, cu capacități de reîncărcare pentru anumite cicluri de număr în funcție de caracteristicile lor. Ele oferă o utilitate sporită atunci când decideți care dintre ele se va potrivi cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Tipuri de acumulatori

Există mai multe tipuri de acumulatori care pot fi găsite în tehnologia de astăzi, inclusiv cele cu polimeri de litiu și cu ioni. LiPo este de departe cel mai comun tip, deoarece oferă o tensiune mai mare pentru dispozitivele cu cerințe de putere mai mici, dar, în timp, acest lucru crește riscurile din cauza pierderii rapide a capacității sale atunci când nu sunt utilizate în mod regulat. Asta le face mai puțin preferabile decât alte opțiuni, cum ar fi acidul de plumb sau hidrură metalică de nichel (NiMH).

Cu toate acestea, există pachete de baterii NiCd concepute special pentru diminuarea nivelului de coroziune, menținând în același timp performanța electrică în timpul depozitării.

Bateriile litiu-ion sunt o alternativă sigură și ecologică la alte tipuri de baterii. Aceste dispozitive de stocare a energiei nu au efect de memorie și pot rămâne încărcate chiar și atunci când nu sunt folosite!

Din nefericire, acest tip de celulă durează doar aproximativ 500 de cicluri de încărcare înainte de a trebui înlocuită, ceea ce le face mai puțin ideale dacă sunteți în căutarea unor soluții de stocare pe termen lung. Dar popularitatea lor pe piața actuală face ca găsirea uneia să fie destul de ușoară – trebuie doar să vizitați https://www.tme.eu/ro/katalog/acumulatori_100076/.

Utilizarea diferitelor tipuri de acumulatori

Bateriile sunt o parte esențială în orice dispozitiv care necesită energie. Tipul pe care-l folosiți va depinde de nevoile specifice ale uneltei sau aparatului, dar de obicei există mai multe opțiuni disponibile, așa că nu strică să aveți câteva cunoștințe despre ele înainte de a face o achiziție.

Bateriile NiCd vin cu niveluri ridicate de toleranță în comparație cu alte tipuri, cum ar fi NiMh și frații filozofici litiu-ion/polimer, care oferă mai puțină greutate fără a sacrifica puterea de ieșire. Acestea costă semnificativ mai mult, pentru că procesul lor de fabricație generează căldură în timpul producției, care trebuie apoi îndepărtată prin sisteme de răcire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here