Cu ce-i mai bună Dăncilă decât Roxana – eroina anti-mafia decorată de preşedintele Italiei?

1
12226

O româncă a declarat război Mafiei, la Roma, iar președintele Italiei a decorat-o. Roxana Roman (foto sus), 34 de ani, a primit distincția de Cavaler al Ordinului de Merit de la președintele italian Sergio Mattarella (foto jos), după ce a rezistat cu eroism clanului Casamonica – unul ce controlează cu mână de fier cartierul Romanina, unde se află şi mica afacere a familiei Roxanei Roman.

Românca a intrat în atenția opiniei publice din Italia după ce, în luna aprilie a acestui an, s-a luptat cu doi membri ai clanului Casamonica. Bărbații, nervoși că nu au fost serviți cu prioritate, l-au atacat pe soțul Roxanei și pe un bărbat cu dizabilități, au devastat localul și chiar au încercat să ia banii din casa de marcat. Românca s-a opus cu înverșunare, iar agresorii au fost nevoiți în cele din urmă să renunțe. Însă a fost doar începutul unui război cu mafia din Roma, anunţă Observator.tv.

Imediat după incident, Roxana Roman a depus o plângere penală, moment în care clanul Casamonica a început să-i transmită mesaje să renunţe la demers. Românca nu s-a speriat şi nu a cedat ameninţărilor.

Gestul Roxanei nu a rămas fără ecou. La o lună după agresiune și după numeroase demonstrații de solidaritate cu „Roxy Bar”, cei doi mafioți au fost arestați şi ulterior condamnaţi la închisoare.

Opinie Ziaristii.com:

Exemplul Roxanei Roman dovedeşte o dată în plus ce rezervor de energie, lege şi putere de luptă are Diaspora română. Cu cât mai mulţi oameni ca ea implicaţi în viaţa internă a României, cu atât mai puţine personaje ca Vasilica Dăncilă ajunse în poziţii publice. La fel şi în cazul lui Răzvan Ştefănescu (foto alăturat), „suedezul cu plăcuţele anti-PSD”, care a zguduit aproape de unul singur un întreg mecanism mafiot de stat. Aceste modele de români simpli şi puternici, care s-au luptat pe viaţă şi pe moarte pentru soarta familiilor lor, nu trebuie să rămână departe de ţară, dimpotrivă, trebuie să servească unei cauze mai bune. Cu ei alături de românii din ţară, dornici să schimbe din temelii o ţară intrată în putrefacţie morală, România are o şansă.

CITIŢI ŞI:

Răzvan Ştefănescu: „ÎNTOARCEREA ROMÂNILOR în ţară! Pentru asta m-am decis să candidez la europarlamentare”

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here