sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFără categorieCrăciunul fericit al lui nea Ion, vasluianul fără picioare care-i aduce pâinea...

Crăciunul fericit al lui nea Ion, vasluianul fără picioare care-i aduce pâinea fratelui său paralizat. Și o poză de tandrețe cu pisica

-

Mi-au picat ochii pe o postare a celor de la Casa Share. Și pe o poză, în care un om cu picioarele frânte la jumătate se târa pe asfalt, sprijinindu-se în două bețe, având atârnată de un braț o pungă de plastic. Totul se întâmpla în comuna Puşcaşi, județul Vaslui, eram informați din localizarea postării.

Am citit textul şi mi s-au umezit ochii. Să-l citim împreună, apoi mai vorbim.

Nea Ion

L-am întâlnit pe stradă mergând în genunchi, sprijinit în cârje. Am oprit mașina, l-am omenit cu ceva bănuți, am vorbit cu el și am aflat povestea lui tristă. Am mers la el acasă, unde un alt frate de-al lui era imobilizat la pat! El îi aducea pâine.

- Advertisement -

Casa ca un grajd, ploua înăuntru, frig, geamuri crăpate şamd.

Nea Ion și-a dorit să nu mai plouă în casă și o sobă care dă căldură.

Am adunat 10 băieți strașnici, iar împreună cu ajutorul vostru, prieteni, în 4 zile de muncă grea, prin frig și nămeți, i-am renovat complet casa! I-am tras curent, am adus un căruț electric, i-am făcut rampă, făcându-i astfel viața mai ușoară.

- Advertisement -

– I-ar mai trebui niște lemne.
– Ceva bănuți la factura electrică în avans.
– Ceva conserve și alimente neperisabile.

Puteți ajuta cu SMS de 2€ la 8844 cu mesajul: CASA

Crăciun Fericit, nea Ion! Despre bunătate, bucuria de a fi mai buni, este această Sărbătoare a nașterii Domnului!”

Pâine pentru frate

M-a impresionat, în primul rând, nea Ion. Omul acesta, aflat în mare suferință, nu cerşea, ci se târa până la magazin ca să cumpere pâine pentru el şi pentru fratele său, lovit de soartă şi mai crunt. El, nea Ion, măcar se poate târî, fratele său e paralizat, nu se poate da jos din pat.

M-au impresionat, apoi, cei de la Casa Share. Determinarea lor şi viteza de reacție au făcut ca pentru nea Ion şi pentru fratele său să existe Moş Crăciun. Unul adevărat, care le-a îndulcit amarul unei vieți crunte. Iar lui nea Ion i-au redat posibilitatea de a se deplasa fără a se târî.

M-a intrigat, până la indignare, că în comunitatea locală nu s-a găsit nimeni să le aducă pâinea, zilnic, celor doi frați loviți de soartă.

Nu mă interesează bârfele unora sau altora, despre cei doi oameni necăjiți. Aş afla că nici ei nu sunt perfecți, iar asta m-ar enerva  cumplit. Ca şi cum s-ar fi umplut lumea de sfinți, iar la Puşcaşi defilează prin fața Primăriei.

Mi-a fost suficient să mai văd câteva poze ca să mă ataşez necondiționat de cei doi frați suferinzi.

Poza cu pisica

Am văzut acoperişul casei lor, prin care ploua şi ningea.

Am văzut felul în care nea Ion se târa, cu o demnitate care-i sfida starea fizică.

Dar, mai ales, l-am văzut pe nea Ion mângâind cu tandrețe pisica pe care, de asemenea, se străduieşte s-o hrănească. Nea Ion stătea cocoțat pe un morman de zăpadă – a nins mult în Vaslui anul ăsta -, iar pisica se cuibărise lângă el, semn că omul o trata cu blândețe.

Nea Ion e povestea frumoasă pe care-o căutam de acest Crăciun. O poveste cu happy-end, grație unor oameni buni.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -