luni, februarie 26, 2024
AcasăNewsCorupţia românească aruncă Ambasada Americii în ceaţa imobiliară

Corupţia românească aruncă Ambasada Americii în ceaţa imobiliară

-

Decizie spectaculoasă a Curţii de Apel București, care a dispus confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu (foto) a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care sunt construite Ambasada SUA şi un mare complex comercial (Mall Băneasa, IKEA). Decizia nu e definitivă și, probabil, va fi atacată cu apel.

Pe câteva hectare, din lotul de 224 smulse de Popoviciu de la Agronomie, a fost construit noul sediu al Ambasadei SUA la Bucureşti (fostul sediu se afla într-o zonă aglomerată şi cu risc de securitate ridicat, în spatele hotelului Intercontinental). Dacă decizia Curţii de Apel va rămâne definitivă, nu înseamnă că Ambasada SUA trebuie să se mute din actualul sediu, pentru că a fost cumpărător de bună-credinţă.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017, la 7 ani de închisoare, pentru infracţiuni de corupţie, chiar în „afacerea Băneasa”. El s-a refugiat în Anglia cu puţin timp înaintea condamnării definitive.

Procurorii DNA au demonstrat că, în perioada 2000-2004, o serie de înţelegeri ilegale între Puiu Popoviciu şi Ioan Niculae Alecu, pe atunci rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, au făcut ca terenul de 224 de hectare de la Băneasa să fie cumpărat la un preţ infim de către o companie a lui Popoviciu, într-o asociere extrem de păguboasă pentru universitatea de stat.

- Advertisement -

3 COMENTARII

    • Nu scapa, ca e poprit mai demult, faza e ca nu inteleg de ce nu este extradat din Anglia. Va zica, cele doua fufe din Costa Rica au fost saltate de pe strada, si plasate la racoare, urmand a fi extradate, iar rechinul asta imobiliar, aflat in Anglia, nici vorba. Aici ce s-o mai fi ascunzand?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -