Cioloş aruncă bomba anti-ordonanţă!

6
111
Dacian Ciolos

Dacian Cioloş a anunţat marţi că noul său partid, Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), a depus la Curtea de Apel o cerere de suspendare a oricărui act administrativ care ar putea fi elaborat la nivelul Guvernului în vederea modificării Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi a adoptării unor reglementări referitoare la amnistie şi graţiere.

Liviu Iolu, purtător de cuvânt al partidului, a declarat pentru G4Media.ro că PLUS a cerut practic Curții de Apel să suspende toate actele administrative (avize, proiecte) din guvern și Ministerul Justiției care ar pregăti adoptarea unor ordonanțe de urgență privind amnistia, gratierea si codurile penale.

Dacian Cioloș: „De ce Curtea de Apel? Considerăm că are baza legală să facă acest lucru, să ia această decizie, pentru că legea prevede că atâta vreme cât în Parlament există deja proiecte de legi de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală, Guvernul nu ar mai trebui să aibă dreptul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea acelor legi care deja sunt în proces de modificare în Parlament. Şi atunci considerăm că, dacă Curtea de Apel Bucureşti ajunge la această concluzie pe baza argumentelor pe care le-am prezentat, ar putea să ia această decizie – cu cât mai repede, cu atât mai bine – să suspende aceste acte administrative din Guvern şi să împiedicăm în felul acesta o OUG pe amnistie şi graţiere care să treacă dincolo de ceea ce Parlamentul ar trebui să decidă în acest caz”.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here