Cine e omul pe care ar vrea să-l plaseze Dragnea la CCR: fan anti-Kovesi şi cel care „l-a înnebunit” pe Hitler, minimalizând Holocaustul

7
3690

Dragnea îşi pregăteşte „apele” în instituţiile-cheie ale democraţiei, astfel de ca atacul la statul de drept demarat în 2017 să nu de rateuri.

Curtea Constituţională a României (CCR) este o instituţie vitală. Ea a jucat în ultimii doi ani un rol de aliat indirect al PSD-ALDE, girând practic, prin decizii dubioase şi anti-europene, dezastrul provocat de actuala guvernare în materie de legislaţie anticorupţie.

De aceea, PSD nu vrea să pierdă controlul la CCR, acolo unde preşedintele Iohannis o propune pe Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial, pentru postul vacant de judecător la CCR, au declarat pentru Digi24.ro surse politice.

Liviu Dragnea contraatacă propunându-l şi el ca judecător la CCR pe Gheorghe Iancu. Acesta a fost predecesorul lui Victor Ciorbea, ca Avocat al Poporului, în vremea lui Traian Băsescu.

Din 1995 și până în 2000, Gheorghe Iancu a fost secretar general al Curții Constituționale, în 2000 și 2001 a fost consilier de conturi la Curtea de Conturi a României, după care a fost director al Autorității Electorale Permanente. Pe 27 septembrie 2011 a fost numit, de PDL, în funcția de Avocatul Poporului, iar în iulie 2012 a fost demis din această funcție de către USL!

Ulterior, Iancu a schimbat radical discursul, devenind aliatul PSD-ALDE în susţinerea unor teme fabricate pentru manipulare gen „binomul SRI-DNA”. De asemenea, a avut repetate intervenţii dure împotriva Laurei Codruţa Kovesi.

El a avut şi o intervenţie publică şocantă, considerată în măsură a minimaliza Holocaustul.

Universitatea Bucuresti s-a delimitat, în iunie 2017, de declaraţiile lui Gheorghe Iancu, potrivit cărora Hitler a înnebunit în 1942. Potrivit documentului, “comunitatea academică respinge  orice tentativă de negare a adevărului istoric”.
“Comunitatea academică a universităţii din Bucureşti respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legatură cu Holocaustul şi atrage atenţia că declaraţiile membrilor comunităţii academice trebuie să se bazeze pe evidenţe stiinţifice”, arăta un comunicat de presă al Universităţii Bucureşti.
“Doamnă, nu mai ocoliţi istoria, nu în ’39 a decis Hitler să facă treaba asta, era în ’42, când a început să înnebunească”, i s-a adresat profesorul Gheorghe Iancu sociologului Mihaela Bolan, dând de înţeles că politicile naţionaliste, naziste şi rasiste ale lui Hitler au început să fie aplicate abia din 1942.

Curtea Constituțională a trimis săptămâna trecută Președintelui Iohannis, președintelui Camerei Deputaților și președintelui Senatului, notificare privind necesitatea înlocuirii a trei judecători din componența CCR cărora le expiră mandatele în luna iunie. Odată cu noile numiri, majoritatea favorabilă social-democraților ar putea fi răsturnată.

7 COMENTARII

 1. Dragnea își plantează oamenii obedienți , păcat ca au știință devcarte și cam atât.! In rest , niște slugoi de partid care nu merita niciun respect din partea romanilor!!!

 2. Își plantează Zdragnea oamenii de pomana in CCR ca drumul acestui infractor este tot la pușcărie!!!! Și nenorocit o țara, un partid( PSD) absolut pe ce pune mâna acest borfaș se usucă. Vorba unuia sta la Kiseleff pana ia drumul Jilavei!!!! La câte rele a făcut acest individ in România , nicio pedeapsa nu este mică.!

 3. Dragnea își plantează oamenii obedienți , păcat ca au știință devcarte și cam atât.! In rest , niște slugoi de partid care nu merita niciun respect din partea romanilor!!!

 4. Mihaela Udrea, fostă directoare în cadrul Ministerului Sănătăţii, a fost condamnată în primă instanța, la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită.
  Mihaela Udrea este soția lui Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.
  Așa că, în toate există o explicație.

 5. Gheorghe Iancu este un profesionist.

  La Curtea Constituțională nu faci jocul nimănui. Nu-ţi poți întina numele pentru PSD sau PNL fiindcă e un program automat la SRI de verificare a legilor prin constituționalitatea sau adversalitatea conform Constituției deci avem control asupra legii. Nimeni la Curtea Constituțională nu riscă cătuşele pentru sume mici sau mari de dolari.

  Din contul meu plătesc 25.000.000 dolari la fiecare judecător CCR la început de mandat sau la final de mandat, după preferințe. Sigur probleme sunt numaîn cu Ordonanțele Guvernului care sunt tendențioase sau obscene la adresa Universalităţii.

  Fiecare alt judecător primeşte din contul meu, din 2019, suma de 1.500.000 dolari la fiecare 8 ani în complet de judecată la centru sau în județe.

  Delaware Federal Reserve
  *35 Jonathan Seal Delaware

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here