Acasă News Cel mai scump porc din lume: 150.000 de euro i-ar putea costa...

Cel mai scump porc din lume: 150.000 de euro i-ar putea costa o „tăiere tradițională” pe patru români de lângă Roma

Păstrarea tradiţiilor din ţară i-ar putea costa scump pe patru români stabiliţi în Italia. Ei au tăiat un porc în propria curte, în apropierea Romei, fără a ţine cont de legislaţia din Peninsulă, care impune respectarea unor norme stricte privind sacrificarea animalelor.

Ştirea, publicată de ziarul „Il Messaggero”, a declanşat un val de reacţii, cititorii italieni cerând ca cei patru să „fie trataţi aşa cum au tratat ei animalul”, transmite ziarista Miruna Căjvăneanu, într-o corespondență pentru Hotnews.

Vecini speriați de țipătul animalului

Un porc pe jumătate ars, abandonat pe o masă într-o curte, apoi acoperit cu un sac de plastic negru, sub privirile a doi agenţi de la poliţia locală din oraşul Anzio, lângă Roma. Este una din fotografiile publicate de cotidianul „Il Messaggero”, pentru a ilustra amplul articol despre cei patru români denunţaţi pentru că au ucis „în mod abuziv” un porc, de Sărbători.
Faptele au avut loc în zona Lavinio (Anzio), iar poliţiştii au fost alertaţi de vecinii speriaţi de țipătul disperat al animalului.
Cotidianul italian descrie în detaliu operaţiunea: „Imediat au intervenit la faţa locului agenţii conduşi de comandantul Sergio Ierace, care au găsit un porc tăiat de curând într-o grădină de lângă locuinţa celor patru români, în absenţa oricăror condiţii de igienă şi siguranţă. Agenţii au constatat, după o examinare succesivă, că bietul animal a fost sacrificat fără a fi mai întâi asomat, operaţiune prevăzută pentru a nu provoca suferinţa inutilă a animalului”.

Risc dublu: amendă usturătoare + închisoare

Poliţia locală a solicitat intervenţia Autorităţii locale sanitare (ASL), care a confirmat nu numai moartea violentă a animalului, ci şi „cruzimea cu care a fost sacrificat”, fără a fi asomat, așa cum prevede legea.
„Acţiunile ulterioare de investigaţie au dus la identificarea fermei de unde provine porcul, fiind vorba de o fermă autorizată, dar încă se cercetează modalitatea de vânzare şi transportul animalului”, continuă „Il Messaggero”.
Cei patru români, cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani, împreună cu un cetăţean italian, care a transportat porcul, au fost denunţaţi pentru „cruzime faţă de animale şi tranşare clandestină”. Ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni până la un an şi o amendă de până la 150.000 de euro.

„Aceşti zulu”

În mai puţin de o oră, ştirea a fost distribuită de aproape 800 de ori şi are sute de comentarii.
Câţiva cititori le-au urat celor patru români „aceeaşi soartă ca a animalului”. „Ar trebui măcelăriţi aceşti zulu”, „La moarte cu ei!”, „Blestemaţilor!” – sunt doar câteva comentarii.
Alţi cititori, la polul opus, fac referire la tradiţii similare din Italia. „Când eram tânăr, aşa erau sacrificate toate animalele la ţară”, spune un italian. „Până acum 20-30 de ani era o sărbătoare, acum devine o crimă”, constată alt cititor.

loading...

3 COMENTARII

  1. Noi siamo latinii! Aceste lepre care sacrifica cai , vorbesc de niste cretini care au taiat conform obiceiului un porc,fara sa fie in cunostinta de restrictiile din lume privind sacrificarea animalelor? Adica sacrificiul mielului merge si al porcului nu? Italienii ce pun pe masa Pastelui , Miel, cal sau pisica, ca doar stim ca s-au hranit la greu cu pisici,de se umpluse Italiacu sobolani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările