Ce metodă a găsit o englezoiacă pentru a fenta plata taxei de bagaj pe avion

1
4226

Aglomeraţie mare, în aeroporturile Europei, în perioada Sărbătorilor pascale! Companiile aviatice low-cost au fost luate cu asalt nu doar de românii din Diaspora, care vor să-şi facă Paştele în ţara-mamă, ci şi de mulţi europeni plecaţi în vacanţă.

Unii dintre călători au devenit mai inventivi, de când cu politica restrictivă a companiilor de aviaţie low-cost în privinţa bagajelor de mână. După mai mulţi ani în care călătorii au fost lăsaţi să ia în cabină bagaje la dimensiuni rezonabile, unele companii au început să strângă şurubul.

Au redus dimensiunile sau au restricţionat pur şi simplu accesul în cabina avionului cu un bagaj de mână mai mare. Schimbarea vine pe fondul creşterii volumului de clienţi şi al nevoii operatorilor low-cost de a face rost de resurse financiare, prin taxe suplimentare pentru bagajele de mână.

Dar o astfel de măsură menită să stoarcă mai mulţi bani de la clienţi n-a impresionat-o pe Natalie Winn, o tânără englezoaică din Manchester. În momentul în care dorea să urce în avion, ofiţerul de îmbarcare al companiei Thomas Cook i-a spus că bagajul său cântăreşte prea mult (9,4 kg.) pentru a putea fi luat în cabină, faţă de greutatea maxim permisă de 6 kg.

În acel moment, Natalie a început să se îmbrace cu aproape jumătate din hainele din valiză, punând pe ea: 7 rochii, o fustă, o geacă, două perechi de pantaloni şi două perechi de pantofi, dezvăluie jurnaliştii de la The Sun.

Sigur că zborul spre insula Fuerteventura, din arhipelagul Canare, a fost un coşmar pentru Natalie, dar în cele din urmă a ajuns victorioasă în destinaţia sa de vacanţă: a economisit 75 de euro, taxa suplimentară de bagaj, pe care ar fi trebuit s-o achite dacă nu se înfofolea ca la Polul Nord.

1 COMENTARIU

  1. Natalie Winn este un personaj principal în romanul meu: „Povestea unui egoist”. Îmi place această femeie a Angliei. Sigur e o albă care s-a inspirat de la țigănci. Pare veridic faptul că acum e mai mult de furcă pe linia transportului aerian. Se circulă mult mai mult cu avionul. De câțiva ani. Dacă costurile nu susțin prețuri bune la bagaje asta nu e vina nimănui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here