SEO (Search Engine Optimization) este acronimul care înseamnă „Optimizare pentru motoarele de căutare”. Este un set de tehnici de poziționare a unui site web în motoarele de căutare pentru a-l face vizibil pentru utilizatorii de internet și care permite creșterea calității și cantității traficului pe un site web datorită rezultatelor căutărilor organice.
Strategia de optimizare SEO este esențială pentru ca un site să fie vizibil pe internet. Oricât de interesant și de frumos ar arăta un site, fără o astfel de strategie se va pierde printre milioanele de alte site-uri. Așadar, plasarea site-ului pe prima pagina afișată de motoarele de căutare poate fi cheia pentru a atrage clienți potențiali de calitate pe acesta.
O astfel de strategie se dezvoltă prin intermediul a trei piloni de bază: tehnica, conținutul și popularitatea (link).
Optimizarea SEO a site-ului web
Aspectul tehnic constituie scheletul unui site. Acesta este primul lucru pe care Google îl va vedea pe site.
Pentru ca Google să vadă site-ul, trebuie indexat în baza sa de date. Pentru a verifica acest lucru, se poate tasta comanda „site:” în caseta de căutare Google, urmată de numele domeniului vizat. Rezultatele afișate vor arăta paginile site-ului vizat care au fost indexate în indexul motorului de căutare.
Prin urmare, Google poate să exploreze site-ul și să analizeze structura acestuia cu ajutorul etichetelor Hn, a meta-descrierii, a serverului utilizat, a vitezei site-ului.
Calitatea și cantitatea de conținut
Conținutul unui site este esențial pentru o bună poziționare în motoarele de căutare și pentru afirmarea expertizei în ochii utilizatorilor de internet. Conținutul de calitate, unic, bine structurat și atractiv va avea toate șansele să fie mai bine poziționat decât conținutul lambda.
Popularitatea site-ului web
Popularitatea unui site web poate fi măsurată prin numărul de linkuri pe care le primește de la alte site-uri web. Cu cât mai multe site-uri citează sau își trimit vizitatorii către un site, cu atât mai mult Google va arăta mai mult interes pentru acesta.
Cu ajutorul roboților săi, Google indexează paginile web, le analizează în funcție de cele 3 familii de criterii, apoi le clasifică în ordinea relevanței pentru fiecare cerere făcută de utilizatorii de internet.
SURSA FOTO: https://unsplash.com/photos/zhZydTyNMPg