marți, februarie 27, 2024
AcasăServicii(P) Aparate dentare, soluții pentru copii și adulți în obținerea unui zâmbet...

(P) Aparate dentare, soluții pentru copii și adulți în obținerea unui zâmbet perfect

-

Cu siguranță știi cât de important este un zâmbet frumos și sănătos. Acesta îți poate oferi un plus de încredere în tine în orice situație și, în plus, cu siguranță știi cât de importantă este prima impresie!

Citește rândurile de mai jos pentru a descoperi ce înseamnă aparate dentare: https://familydent.ro/aparat-dentar/ și care este rolul acesta, de câte tipuri sunt aparatele dentare disponibile, dar și alte informații pe care este bine să le cunoști!

Aparate dentare – ce sunt?

Aparatele dentare sunt aparate create pentru a corecta poziția greșită a dinților, cu scopul de a obține o poziție corespunzătoare, cu un aspect estetic plăcut, dar și funcțional.

Acestea au, în plus, rolul de a corecta mușcătura incorectă și chiar de a mări arcada. Prin aplicarea unei forțe pe dinți în mod constant, se obține poziționarea corectă și alinierea perfectă!

- Advertisement -

Aparate dentare fixe – de către cine pot fi purtate și din ce materiale pot fi realizate?

Aparatele dentare fixe sunt cele mai populare și au capacitatea de corecta o întreagă serie de probleme ortodontice, începând de la corectarea dinților nealiniați corespunzător, până la o mușcătură incorectă. Acestea pot fi realizate din următoarele materiale:

  • aparate dentare metalice – sunt aparate robuste, la un preț accesibil și au capacitatea de a trata majoritatea problemelor ortodontice. Acestea pot fi purtate pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 2 ani;
  • aparate dentare ceramice – sunt aparate mai puțin vizibile și mai confortabile comparativ cu cele ceramică. Acestea au totuși un preț mai ridicat și sunt mai puțin rezistente la pete;
  • aparate dentare din safir – sunt transparente, mai rezistente la pete, dar au un preț mai ridicat.

Aparate dentare mobile – de către cine pot fi purtate și în ce situații sunt recomandate?

Aparatele dentare mobile pot fi purtate atât de copii, cât și de adulți, dar acestea implică mai multă responsabilitate, deoarece sunt foarte ușor de îndepărtat. Este recomandată purtarea unui astfel de aparat pentru cel puțin 16 ore pe zi și este potrivit problemelor ortodontice minore până la medii.

În cazul anomaliilor serioase, purtarea unui aparat dentar mobil nu le poate rezolva în totalitate.

- Advertisement -

Aparate ortodontice linguale – când sunt recomandate și care sunt avantajele pe care le oferă?

Aparatele ortodontice linguale sunt alternativa aparatelor dentare fixe convenționale. Acestea sunt alcătuite din bracket-uri mici și sârme ce sunt lipite în spatele dinților, motiv pentru care aceste aparate pot fi insesizabile pentru cei din jur.

Indiferent de cât de serioase sunt problemele de aliniere a dinților și indiferent de vârsta pe care o ai, un aparat ortodontic lingual îți poate veni în ajutor pentru rozolvarea problemei.Un astfel de aparat oferă mai multe avantaje, printre care:

  • reprezintă o alternativă estetică în comparație cu aparatele fixe;
  • este ușor de purtat;
  • vei putea observa progresul tratamentului într-un timp scurt;
  • poate fi utilizat chiar și în cazul practicării unor sporturi;
  • durata tratamentului poate fi mai scurtă în comparație cu tratamentul cu un aparat clasic.

Online, pe FamilyDent, poți opta pentru un tratament ortodontic de cea mai bună calitate. Folosește datele de contact de mai jos și programează-te la un specialist cu adevărat pasionat de munca sa, pentru un consult, în vederea analizării și obținerii un scheme de tratament corespunzătoare și personalizate!

Fie că ai nevoie de un aparat dentar, de un implant dentar sau chiar de un tratament parodontoză FamilyDent, aici te poți bucura de obținerea rezultatelor dorite în cele mai bune condiții!

Date de contact:

E-mail: info@familydent.ro

Telefon: 0312297087

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -