vineri, martie 1, 2024
AcasăUtil(P) Când sunt utile dispozitivele de ridicare și compresoarele într-un service auto?

(P) Când sunt utile dispozitivele de ridicare și compresoarele într-un service auto?

-

Un service auto modern, dotat cu o gamă variată de echipamente, se ocupă cu o serie de intervenții asupra mașinilor, și nu numai. Însă, uneori practica și priceperea mecanicilor nu este suficientă în lipsa echipamentelor potrivite. Printre acestea, pentru facilitatea efectuării diverselor tipuri de intervenții, compresoarele auto și dispozitivele de ridicare sunt cu adevărat esențiale.

Ridicarea vehiculelor cu dispozitive de ridicare – pentru siguranța și eficiența lucrărilor

Într-un service auto, mecanicii au nevoie de un dispozitiv de ridicare flexibil și eficient, care să-i ajute în efectuarea în siguranță a lucrărilor. Cricurile hidraulice, elevatoarele, electroplanele, suporturile pentru motor, palanele, sau trolii, oferă o gamă variată de funcții. În plus, permit ridicarea autovehiculelor sau chiar a motocicletelor la o anumită înălțime, asigurând un spațiu confortabil și o vizibilitate potrivită pentru mecanici.

Deși anumite dispozitive de ridicare au dimensiuni compacte și par firave, ele pot ridica greutăți de la 2 tone până la 50 de tone. Astfel de dispozitive sunt utile pentru rezolvarea diferitelor problemele ale autoturismelor ce implică schimbarea anvelopelor sau efectuarea anumitor lucrări la nivelul roților și suspensiilor, verificări periodice, acces facil la motor, întreținerea sistemului de evacuare, inspectarea și înlocuirea discurilor de frână, schimburi de ulei la motor sau cutia de viteze și lucrări ce implică acces sub mașină.

Compresoare puternice – indispensabile pentru o serie de utilizări

Un compresor este un aparat ce are la bază o tehnologie ce permite furnizarea unui gaz la o anumită presiune, cu scopul de a acționa anumite echipamente auto. Mai precis, folosește aer comprimat într-un rezervor pentru a putea fi utilizat ulterior în diferite scopuri.

- Advertisement -

Un compresor puternic și portabil, ce furnizează o putere între 1,5 KW și 7 kW, este indispensabil într-un service auto modern. Acesta are numeroase utilizări, începând de la umflarea anvelopelor la îndepărtarea roților. De asemenea, se pot folosi pentru strângerea sau desfacerea eficientă a șuruburilor, operarea roboților pneumatici, sudare cu plasmă, dar și pentru operarea pistoalelor cu aer, polizoarelor, șlefuitoarelor, și nu numai.

Pe piață există o gamă variată de compresoare, iar alegerea unui model depinde în mare de necesitățile service-ului. Ține cont de puterea motorului, timpul de inflație, ușurința în utilizare, dar și de utilitatea sa.

Dacă deții un service auto, știi că aceste dispozitive te vor ajuta să-ți desfășori în condiții de siguranță activitățile. Deși sunt piese multifuncționale în industria auto, asigură-te că alegi echipamente potrivite necesităților tale, dar și operațiunilor pe care intenționezi să le efectuezi în viitor!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -