miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsCancelarul Austriei despre ordonanța Vasilicăi: "Firmele austriece ar putea să plece. Nu-mi...

Cancelarul Austriei despre ordonanța Vasilicăi: „Firmele austriece ar putea să plece. Nu-mi fac griji pentru ele, ci pentru economia României”

-

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, s-a referit astăzi, la Palatul Cotroceni, şi la masurile fiscale anunțate de Guvernul României. Mesajul a fost aspru: nu Guvernul de la Viena le spune companiilor austriece ce sa facă, dar acestea ar putea să-„i faca bagajele să plece”.

„Ca să fiu cinstit, eu nu îmi fac griji pentru firmele austriece, deoarece ştiu ce firme sunt aici. Sunt unele mari, cum ar fi OMV, Erste Bank. Ar putea să-şi facă bagajele să plece, dar nu-mi fac griji pentru ele. Îmi fac griji pentru mediul economic din România. Anumite modalități de stabilire a taxelor afectează prețurile la consumator. Ar fi util ca cei care se gândesc, să se gândească nu doar la măsuri care sună bine, iar la finalul zilei oamenii să nu-şi mai permită lucruri pentru că au crescut prețurile”.

Întrebat din nou dacă e posibil ca firmele austriece să plece din România în urma măsurilor fiscale anunțate de Guvernul de la Bucureşti, Kurz a replicat: „Nu sunt firme cărora guvernul austriac să le spună ce să facă. Sunt firme libere, care decid pe piața mare. Ne gândim la Africa, Asia, Europa”.

- Advertisement -

Sebastian Kurz s-a referit şi la problemele statului de drept în România. „Poate că în ce privește statul de drept și democrația este important ca atunci când există o evoluție negativă să reacționăm, să încercăm să corectăm. Statul de drept și democrația sunt baza conviețuirii noastre în UE. Trebuie să ne uităm cu atenție și să reacționăm. În președintele României avem pe cineva care este un garant al statului de drept și al democrației, dânsul reacționează pentru a corecta”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -