Banii Tel Drum vorbesc: CSM, filială PSD. Procurorul general e hăituit de „inculpații de grad înalt”

6
15686
Augustin Lazăr, fostul procuror general al României, spune că s-a ajuns din nou ca marile dosare să fie blocate

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis astăzi, cu 9-8, că Augustin Lazăr a încălcat Codul deontologic al magistraților. Procurorului general i se impută folosirea expresiei „inculpați de grad înalt”, când s-a referit la politicienii care au hăcuit legile justiției.

Secția de procurori a CSM stabilise că Lazăr nu a încălcat Codul deontologic, dar plenul a schimbat decizia. În plen s-a impus, la limită, puternicul grup de influență pro-PSD, format mai ales din judecători cu legături dubioase. Însăși șefa CSM, Simona Marcu, se află într-o situație de incompatibilitate clară, după ce s-a dezvăluit că soțul său, avocat, a primit onorarii de o jumătate de milion de lei de la Tel Drum.

În confruntări foarte echilibrate, cum a fost cea de azi, decisive sunt voturile celor doi „reprezentanți ai societății civile” în CSM, Victor Alistar și Romeu Chelariu. De regulă, aceștia votează de partea grupului pro-PSD. DE altfel, ei au fost numiți în CSM, anul trecut, cu voturile majorității parlamentare PSD-ALDE. Alistar este și un propagandist activ al ideilor PSD, exprimându-și deseori ideile anti-justiție la Antena 3.

Augustin Lazăr a anunțat că va contesta în instanță decizia de azi a CSM.

6 COMENTARII

  1. Putina atentie la corectare. „…a primit onorarii de o jumătate de lei de la Tel Drum”? 🙂
    In rest, numai de bine si multa bafta in demersul dumneavoastra jurnalistic!

  2. Mi se pare de bun simț deciziia CSM. Taica Lazar, mașina de spălat dosare, si cel care încearcă so apere pe luluta ar trebui ancheta și condamnat pentru multitudinea de ilegalități comise ca procuror-șef la Alba Iulia. În rest un gunoi uman acest Lazarica păsărica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here