Banii României iau calea sultanilor anti-UE. Turcia câştigă contracte pe bandă rulantă prin pixul „executantei” Dăncilă

5
1883

Desantul PSD în Orient, în căutare de surse alternative de finanțare și investiții, merge în paralel cu criticile tot mai virulente la adresa companiilor occidentale. Turneele premierului Dăncilă și ale miniștrilor săi în Orient încep să dea roade: tot mai multe contracte din bani publici sunt câștigate de firmele din Turcia.

Cel mai cunoscut exemplu este cel al autobuzelor Otokar, cu uşi care nu se închid sau fără aer condiţionat, cumpărate de Primăria Capitalei (Firea). Dar acesta pare să fi fost începutul unei operaţiuni de scurgeri de bani din buzunarele românilor către firme din patria dictatorului de la Ankara, în detrimentul unor companii de renume din Occident.

De aici şi discursul tot mai apăsat al lui Liviu Dragnea împotriva multinaţionalelor. Căci e mult mai sigur să primeşte „parandărăt” de la o firmă din ţara sultanului decât de la una din Europa. Iar cu banii ai grijă să lungeşti boala, până se goleşte ţara şi pui stăpânire pe ea.

Jurnaliştii de la G4Media au identificat deja implicarea firmelor turceşti în ample investiţii din infrastructură, sector în care Turcia nu contează pe plan internaţional.

1. Un concern din Turcia va moderniza 28 de kilometri de cale ferată între localitățile Apața și Cața (județul Brașov), deși oferta lor a fost cu aproximativ 27 milioane euro mai scumpă decât cea clasată pe locul I, a firmei franceze Alstom. Ofertele participanților la licitație au fost depuse în aprilie 2018. CFR SA a atribuit asocierii Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ș. – Makiol Inșaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ș. contractul de reabilitare a subsecțiunii Apaţa – Cața, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara, cu suma de 2,85 miliarde lei (aproximativ 600 milioane de euro), potrivit clubferoviar.ro.

Valoarea totală estimată a contractului este de 2,86 miliarde lei, fără TVA (615,7 milioane euro), sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană, în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la Bugetul de Stat.

2. Același concern turcesc a mai câștigat, în luna martie a acestui an, ca urmare a unei licitații, încă un contract. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret au semnat pentru proiectarea şi execuţia Lotului 2 aferent Centurii de Sud a municipiului Bucureşti, la standard de autostradă. Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, a arătat că valoarea contractului este de 750,8 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 158 de milioane de euro fără TVA, respectiv 9,7 milioane de euro fără TVA pe kilometru.

5 COMENTARII

 1. Am convenit cu Erdogan în 2018 de a scoate armele nucleare americane din baza NATO din Turcia în schimbul garantării capitalului turcesc de referință la Bucureşti pe modelul Planului Marshall după al doilea război mondial şi am convenit a dezvolta România cu mersul înainte al treburilor spre cinste şi Golan. Evreii sunt prieteni. Voi mări strocul investițiilor directe în economia României.

  Guvernul liberal va impune regula de aur a economiei Anglicane de a rula banii prin firme pentru a merge spre Dumnezeu. Diavolul e munca. Dumnezeu e Soarele. A face bine înseamnă a recunoaște propria valoare ca om al orizontului de timp de 100 de ani şi ne punem pe picioare. Masoneria va tăia capul celor care vin la guvernare alături de PNL şi cu propriile opinii fac nelegiuiri pentru dolari. Vrei dolari asculți de cei care dețin cheile. PNL face curățenie în sistemul bugetar, contra unui contract de bun simț care înseamnă mici despăgubiri în lei sau know-how japonez pentru noi firme de producție.

  Mergem alți 100 de ani pe drum bun.

 2. Cei mai imputiti indivizi și cei mai șpăgari , asta este fața PSD-ului un partid extrem de toxic in frunte cu acest borfaș de Liviu Dragnea. Mai nenorocitule când te-făcut mata așa te-a învățat sa ei șpagă voi toți de la vârful PSD-ului. Voi cei de la PSD O SA PUERDETI TOȚI CE ARI CÂȘTIGAT ÎNCEPÂND CU EUROPARLAMENTARELE , PREZIDENȚIALE, LOCALE ȘI PARLAMENTARE.
  VOI CEI DE LA PSD NU AVEȚI CE CAUTA IN MAREA FAMILIE EUROPEANĂ SUNTEȚI NIȘTE NENOROCIȚI ORDINARI CARE PUR ȘI SIMPLU VREȚI SA DĂRI FOC LA ROMÂNIA!
  NU O SA REUȘIȚI ȘI O SA VA AZVÂRLE ROMANII LA VOT DE NICI NU O SA NE MAI AMINTIM DE VOI CUM V-AȚI BĂTUT JOC DE TOATĂ ROMÂNIA FĂRĂ INFRASTRUCTURA, FĂRĂ INDUSTRIE PRACTIC FĂRĂ NIMIC. !!!!!!!

 3. Ca si manevrele financiare de la Banca de Investitii de care s-a ocupat chiparosul prost si urit Orlando Teodorovici si aceste contracte banoase cu ienicerii lui Erdogan au rolul de a sprijini financiar doua economii extrem de slabite de sanctunile occidentale (e evident vorba de economia Rusiei si a Turciei ) si de a incalca astfel cu buna stiinta aceste sanctiuni impuse de aliatii Romaniei.E o evidenta tradare a Romaniei si a romanilor dar si a angajamentelor si a partenerilor si aliatilor Romaniei din UE si NATO .

 4. Cineva spunea ca “ mergem alti 100 de ani pe drum bun “ ! Întrebarea cine mai apuca ? Referitor la guvernare PSD-iată și deciziile luate de acești inconștienți trebuie de urgentă o SCHIMBARE fundamentala altfel sunt in stare sa dea foc la țara!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here