marți, mai 28, 2024
AcasăEconomieBanditism de stat, cu mâna lui Vâlcov! Guvernul măsluiește cifrele bugetare, exact...

Banditism de stat, cu mâna lui Vâlcov! Guvernul măsluiește cifrele bugetare, exact ca Grecia înainte de colaps. Semnalul de alarmă tras de senatorul Cîțu

-

În noaptea de Revelion, Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a anunțat triumfalist că deficitul pe 2018 este de 2,92%. Senatorul liberal Florin Cîțu, cuiul din talpa guvernării PSD-ALDE pe teme economice, susține însă că este o falsificare grosolană a cifrelor.

„Deficit (cash) 2018 = 2,92%. Felicitări valoroasei echipe de la Ministerul Finanțelor Publice!”, a scris Vâlcov pe Facebook, la trecerea dintre ani.

Florin Cîțu, tot printr-o postare pe Facebook,susține că, potrivit informațiilor sale, Vâlcov le cere angajaților din Ministerul Finanțelor să măsluiască datele privind execuția bugetului, astfel încât cifrele finale să arate exact așa cum a anunțat el, adică sub 3%.

- Advertisement -

Cîțu îi cere ministrului Eugen Teodorovici ca o echipă de experți ai Opoziției să verifice corectitudinea execuției bugetare și spune că va informa EUROSTAT despre maniupularea indicatorilor economici în România, în scopul manipulării piețelor de capital, financiare și bancare.

De asemenea, senatorul liberal spune că pentru a-i opri și pedepsi pe responsabilii presupuselor falsuri ar trebui să se sesizeze instituții precum Curtea de Conturi, Parchetul și CSAT.

Datele oficiale despre execuția bugetului în 2018 vor apărea după 25 ianuarie 2019, când Ministerul Finanțelor va avea situația exactă și finală a execuției bugetare.

Mesajul publicat de Florin Cîțu

„Darius Vâlcov confirmă criza!

- Advertisement -

Cifrele prezentate de Darius Valcov sunt masluite. #fakenews

Datele OFICIALE despre execuția bugetului în 2018 apar după 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situația EXACTĂ și FINALĂ a execuției bugetare.

Aseară târziu am fost sunat din MFP și mi s-a spus că aceste cifre nu sunt reale.

Mai mult, și asta este foarte grav, Darius Vâlcov le cere angajaților de la Finanțe să măsluiască datele în așa fel încât execuția finală să arate exact așa cum a anunțat el. Adică sub 3%.

Pentru a-i opri și a-i pedepsi pe cei responsabili este nevoie de trei lucruri:

  • Alo, instituțiile statului, se aude? (Curtea de Conturi, Procuratura, CSAT…)
  • Îi cer public lui Teodorovici să permită ca o echipă de experți ai Opoziției să verifice corectitudinea execuției bugetare. Suntem pregătiți.
  • Voi informa EUROSTAT de maniupularea indicatorilor economici în România în scopul manipulării piețelor de capital, financiare și bancare.

În cazul în care nu vom reuși, vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se întâmplă în grădina celui care pentru 6 luni de zile va prezida ședintele ECOFIN.”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -