B1 Tv calcă apăsat pe urmele Antenei 3. Emisiune dedicată clanurilor penale din Prahova. Cu popă cu tot

2
5325

Dacă Guşă TV a ales să blocheze accesul jurnaliştilor radicali pro-justiţie pe post, pentru a da la pace cu PSDragnea în vremuri de insolvenţă, B1 Tv are o tactică mai parşivă, vorba lui Crin Antonescu. Joacă la două capete. Mai cheamă câte-un invitat de genul celor interzişi de Guşă TV, mai lasă liberi câţiva moderatori sau mai face câte-o emisiune cu subiecte oneste. În paralel, plasează mesaje pentru tabără cealaltă (mult mai bogată decât prima), bine ţintite, la ore mult mai bune pentru un impact adecvat şi cu scop clar.

Un ultim exemplu este emisiunea lui Andrei Bădin de duminică, dedicată mafiei de la Prahova. A fost un talk-show „penal”, menit să susţină cauza unor găşti „abuzate” dintr-un judeţ sufocat de corupţie. Consecinţa: să-i ştampileze vinovaţi pe procurorii care s-au luat la trântă cu clanul Cosma sau cu fugarul Sebastian Ghiţă, chiar dacă unii dintre ei au mai sărit calul în plan personal sau poate chiar au încălcat legea.

Andrei Bădin (acuzat că a luat şpagă de la celebrul baron PSD Duicu, din Mehedinţi, dar achitat în cele din urmă) a inventat un subiect în „EXCLUSIVITATE” folosind ca documente primite de la persoane sau instituţii compromise înainte de a fi înfiinţate. E vorba de faimoasa „secţie de investigare a magistraţilor”, condusă de la fel de faimoasa Adina Florea, favorita lui Tudorel Toader la şefia DNA, al cărei crez profesional pare desprins din epoca ceauşistă. Căci ea singură, fără s-o oblige nimeni, a recunoscut în faţa CSM: „Nu am fost niciodată procuror independent”. O declaraţie care vorbeşte de la sine despre capacitatea sa de la răspunde la comenzi politice.

Cât despre Tudorel Toader, cel care o susţine pe Florea, ştie toată România şi întreaga Europă cine e: eliberatorul criminalilor, violatorilor şi tâlharilor, care au primit liber să-şi continue activitatea – şi mulţi chiar s-au ţinut de treabă! -, dar şi executantul planului de sabotare din interior a justiţiei independente şi a luptei anticorupţie. Tot ce fac respectivii este dezavuat complet de toate instituţiile europene, de partenerii occidentali ai României, de Comisia de la Veneţia, GRECO, Parlamentul European, NATO. Acum trei zile, însuşi adjunctul secretarului de stat american a cerut imperativ, de la Washington, încetarea atacurilor la statul de drept (desfăşurate inclusiv de tandemul Toader-Florea, promovat puternic de Bădin şi B1 TV).

„Secţia de investigare a infracţiunilor cu magistraţi” nu este altceva decât o făcătură legislativă creată special pentru timorarea procurorilor şi punerea lor în lesă politică.

În „documentele” servite lui Bădin apar des formulări care demonstrează felul tendenţios şi slugarnic politic în care lucrează „secţia de investigare a infracţiunilor cu magistraţi”. De pildă, termenul de „represiune nedreaptă”, pomenit acum ceva timp de Tudorel Toader, este dovada clară că „investigarea infracţiunilor cu magistraţi” înseamnă, de fapt, anchetarea procurorilor şi judecătorilor care au curaj să-şi facă meseria, indiferent ce mahăr sau baron poate fi subiect de dosar penal.

În Prahova, au făcut legea, de la Revoluţie, încoace clanurile Cosma şi Ghiţă. Acestea n-au fost deranjate niciodată până la venirea lui Traian Băsescu la Cotroceni (clanul Cosma) şi până la alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte (clanul Ghiţă).

Susţinându-i pe penalii din Prahova, pe Adina Florea sau Tudorel Toader, B1 tv încearcă fără succes să ia pâinea de la gură Antenei 3 – postul TV „specializat” în atacuri la magistraţii implicaţi puternic în lupta anticorupţie.

Însă B1 nu renunţă la idee, probabil şi disperat după audienţa unor Gâdea, Badea sau Ciuvică. De aceea, „importă” personaje promovate de Antena 3 intens în lupta cu DNA, cum este şi celebrul „Chris” Terheş, autointitulat lider al unei fantasmagorice Coaliţii a Românilor din SUA. Terheş este repudiat de comunitatea românească din SUA interesată în consolidarea democraţiei din România.

„Popa” anti-DNA a fost mediatizat deseori de Antena 3, în momente-cheie în care clanurile penale luptau pe viaţă şi pe moarte s-o debarce din fruntea DNA pe Laura Codruţa Kovesi. Iar acum, a venit rândul B1 TV să-l folosească. Rămâne încă un mister cum de-şi poate face loc în sânul respectabilei Biserici Greco-catolice un astfel de personaj. E mare păcat, căci le vorbeşte enoriaşilor în numele Domnului, dar „binecuvântează” în paralel clanurile penale interesate în distrugerea justiţiei independente şi în scoaterea României din marea familie creştină occidentală. O blasfemie!

2 COMENTARII

  1. E foarte clar ca banii fac totul ! Nu ne putem baza pe justitie. Dupa mine INTAI SI-NTAI JUSTITIA LA NOI ESTE O FAUNA CU CARACTERE IMPREVIZIBILE SI VICLENE ÇARE IUBESC BANII EXACT CA MAFIOTII PE CARE NOI NE CONCENTRAM si i-am vrea pedepsiti daca sunt vinovati! ASTFEL, TOATA pierderea asta de energie mediatica si implicit de energie a milioane de gura casca la televizoare sau pe net, e menita tragerii de timp si tot banulsi puterea vor avea castig de cauza. B1 e clar un forum de sustinere a mafiei. E chestie de bani si chestie de caractere josnice de care, DIN PACATE, Romania nu duce lipsa catusi de putin.

  2. articolul e semnat de REDACTIA cum adica de REDACTIA ..totzi din redactie vi-l asumatzi …EU nu cred pentru ca ce atzi pus in articol e jumate de adevar ….mai e acolo si AVOCATUL …da ala cu ochelari care apare des si la Rares B. si bruiaza mereu , efectiv BRUIAZA ..intervine si schimba subiectul sau il minimalizeaza …concret un caz : completul de cinci – pe care RB a acuzat ca nici un avocat NU la atacat in timp la CCR(facandui fie prosti fie ticalosi) , acest avocat efectiv a BRUIAT discutia si printre altele a spus ca asa intr-o doara – A FOST ATACAT in trecut – ATENTIE cum adica a mai fost atacat ? este vorba de emisiunea din 13 ian 2019 ..de aseara ….binenteles – KKR a s a mai aplecat o data asupra lui ? – mie imi ridica chiar puternice intrebari legate de ziaristi din domeniu in primul rand -pentru ca de la ei primim informatii si dupa acea intrebari legate de specialisti din opozitie … si chiar de acea parte a domeniului care militeaza pentru o justitie independenta ….
    DECI : nu inteleeg de ce va scapa mereu un asemenea ciudat ca acest avocat (de la PNL) nici NU va dati seama cat rau face propagari idei de justitie independenta …vine mereu si face zgomote intervine spune extrem de MULTE NEADEVARURI – deturneaza , e duplicitar asa zise adevaruri etc etc..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here