sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsAzi l-am pierdut pe "Tataie"! A plecat la cer lângă fiul său...

Azi l-am pierdut pe „Tataie”! A plecat la cer lângă fiul său Alex, pierit la „Colectiv”. Ne rămân protestele lui şi bătălia pentru adevăr

-

„Tataie”, cum îl alintau protestatarii #Rezist, era un suflet mare. Venea des la proteste. Era lovit de durere, dar îi licărea mereu speranţa în ochi. Iubea libertatea precum fiul său Alex, pierit în tragica noapte de la „Colectiv”.

Jean Chelba, tatăl lui Alex Chelba –  fotograful care a decedat în urma rănilor suferite în incendiul din Colectiv -, s-a simțit rău azi. Ambulanţa a sosit la timp. Dar medicii nu au putut să-i mai salveze viața.

Acum e liniştit. Era veşnic în stradă. În Piaţa Victoriei. La proces, pentru dreptate în cazul Colectiv. Era necăjit că, după trei ani de instanţă, judecătorul i-a lăsat baltă şi a plecat la pensie anticipată. Şi grasă. Dreptul lui. Nu s-a supărat pe magistrat, dar era amărât. M-a luat în braţe şi m-a pupat, la o emisiune TV realizată în decembrie, de Doru Mărieş.

- Advertisement -

I-am simţit căldura sufletească, dar şi durerea bine ferecată sub bunătatea sa genetică.

Fiul său a murit în 2015, în urma incendiului din Colectiv. Alex Chelba a mers la concertul Goodbye to Gravity pentru a face fotografii spectaculoase, așa cum obișnuise pe toată lumea.

După ce incendiul a izbucnit, a reușit să iasă afară din infern și o ambulanță l-a transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon. Apoi, a fost transferat la Spitalul de Arși, acolo unde o săptămână mai târziu, pe 8 noiembrie 2015, a încetat din viață. Alex Chelba avea 33 de ani.

- Advertisement -

Acum trei luni, Jean Chelba declara pentru Știrile ProTV că speră că tinerii vor aduce schimbarea în România.

Schimbarea aceea totală nu o să o apuc. Poate din cauza vârstei. Dar un început sper să existe, în conștiința oamenilor. Pentru că și aici este o problemă. Oamenii acceptă lucruri de neacceptat.

În voi îmi e speranța, ăștia tineri. Am o încredere în voi mai mult decât în mine. Voi trebuie să schimbați ceva”.

Foto: stirileprotv.ro

CITIŢI ŞI:

VIDEO. Şi-a pierdut fiul la Colectiv, dar l-a căutat în stradă, la proteste, până la moarte. Mesajul lui „Tataie” pentru România rămasă în viaţă

Povestea mea cu „Tataie”

Oreste: Dragul nostru „Tataie”, te-ai urcat pe scările Raiului să te întâlnești cu Alex!

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Păcat,mare păcat! Se duc la ceruri și urmașii celor decedați la colectiv fără ca justiția să-și facă treaba,exact ca în dosarele Revoluției și Mineriadei !!! Dormi liniștit, justiția lucrează împotriva ta! Ps. Dac-ar fi crăpat de-ai lor,ceva de pe la politruci,procurori, milițieni,judecători, vinovații erau în pușcărie, așa DZEU cu mila!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -