duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLumeaAsaltul MOGULILOR asupra presei. Antena 3 şi RTV, aliatele "Ciumei Roşii" în...

Asaltul MOGULILOR asupra presei. Antena 3 şi RTV, aliatele „Ciumei Roşii” în atacul la România democratică. Verdictul „Reporters sans frontières”

-

Organizaţia ”Reporteri fără frontiere” (care monitorizează libertatea presei şi protejarea/încălcarea drepturilor jurnaliştilor la nivel global) nominalizează Antena 3 și România TV ca instrumente de propagandă mediatică, spunând că ”proprietarii acestora au folosit posturile ca instrumente pentru a organiza campanii sistematice de dezinformare, vizând slăbirea sistemului judiciar”.

Canalele tv private apropiate de puterea politică România TV sau Antena 3 au ignorat regulile deontologice de bază și au difuzat informații false despre manifestațiile din 2017 și 2018, lăsând de exemplu să se înțeleagă că George Soros era instigatorul mișcărilor de protest. România TV a fost, de asemenea, la originea unei campanii de dezinformare contra DNA și a procurorului-șef”, mai arată comunicatul citat.

Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță, Adrian Sârbu, Alexander Adamescu și Dan Andronic sunt dați ca exemple de proprietari de presă acuzați de corupție.

- Advertisement -

”Reporteri fără frontiere” amintește și de presiunile coaliției PSD – ALDE asupra presei prin intermediul schimbărilor legislative, dar și prin acțiunea instituțiilor guvernamentale care au anchetat redacțiile independente, relateză G4Media.ro

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Bunul simt ne spune ca numai una sau doua ore de vazut ecranul RominieiTv (deci fara sonor, cum functioneaza in majoritatea birturilor romine) ar fi suficient pentru o alunga in fundul iadului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -