Argentina – Franța, mai mult decât finala lui Messi și Mbappé. Finala lumilor!

1
337

Duminică, de la 17.00, se joacă acel meci pe care Maradona îl vede din cer. Dar posibil tot de-acolo, Jules Rimet însuși, inițiatorul competiției supreme în fotbal, îl va urmări la rândul său, pentru că echipa reprezentativă a țării lui joacă pentru a-și apăra titlul mondial.

Un meci uriaș, care va deveni unul dintre basmele sportului-rege, un eveniment cu adevărat mondial pe care merită să ți-l treci în palmaresul de microbist și din postura de parior.

Pentru asta, inspiră-te pentru bilete de pariuri direct din SuperSocial, rețeaua de socializare a pariorilor, disponibilă în aplicația Superbet!

Ai acces la un flux nelimitat de bilete de pariuri plasate de ambasadori Superbet, jurnaliști de top și tipsteri. Copiezi orice bilet te convinge să-l joci și poți câștiga pe inspirația, experiența, informațiile și spiritul de anticipație al acestor superjucători din SuperSocial, care au ajuns adevărați corifei ai pariurilor.

Instalează acum gratuit aplicația Superbet și intră în SuperSocial!

Dar să punctăm și informații esențiale despre meci. 

Stadionul finalei

„Lusail Iconic”, arena cea mai mare din Qatar, cu o capacitate de 88.966 de locuri. O arenă care găzduiește al 10-lea meci la această ediție, un gazon pe care au jucat la acest SuperMondal, până acum, Neymar (în Brazilia – Serbia), Modric (în Argentina – Croația), Cristiano Ronaldo (în Portugalia – Uruguay) și, bineînțeles, Messi (în Argentina – Arabia Saudită, Argentina – Mexic, Olanda – Argentina și Argentina – Croația).

Da, Argentina încheie acest turneu final pe stadionul pe care l-a început cu acel șocant 1-2 în fața Arabiei Saudite.

Starurile finalei

Messi și Mbappé, fără îndoială, în această confruntare inter-continentală între o reprezentantă a Americii de Sud (Argentina) și a Europei (Franța). Amândoi au câte 5 goluri, Messi însă are 3 pase decisive, față de numai 2 ale lui Mbappé.

America de Sud are 7-3 în meciul finalelor contra Europei, dar all time, Europa conduce cu 12-9 la trofee. Este, așadar, o finală a lumilor! Lumea Nouă versus Lumea Veche, fantezia sud-americană și talentul nativ contra mașinăriei de fotbal pusă în mișcare de către forțele europene. Deși… e discutabil. Pentru că și titanii din America Latină au ajuns să fie foarte pragmatici în joc și să știe să gestioneze mult mai bine decât în trecut parcursul la turneul final. Mai ales Argentina, probabil cea mai „europeană” dintre echipele din America de Sud.

Deznodământul finalei va fi unul istoric: fie Mbappé reușește să câștige pentru a doua oară consecutiv titlul suprem, la 23 de ani, iar Franța va egala performanțele Italiei (1934, 1938) și pe cea a Braziliei (1958, 1962), singurele echipe reprezentative care au reușit să-și apere titlul mondial, fie Messi va câștiga titlul suprem la 35 de ani, la a 5-a și ultima sa apariție pe scena mondială.

Pentru Messi, confruntarea va fi una cu adevărat specială, întrucât va deveni și fotbalistul cu cele mai multe meciuri (26) jucate la Campionatul Mondial. Iar per total, 171 de jocuri și 96 de goluri la echipa națională pentru Leo Messi. Ce palmares. Ce eră!

Vezi toată oferta pe finală aici!

Secretul finalei

Facem un arc peste timp și ne întoarcem în 1998, când Brazilia a acuzat probleme medicale suspecte înaintea finalei contra țării-gazdă, Franța. Seleçao a pierdut acea finală. Acum, Franța acuză probleme medicale (Rabiot și Upamecano absenți cerți, Varane și Theo Hernandez incerți). Vestea mare este că Benzema s-a antrenat cot la cot cu colegii săi, iar Balonul de Aur 2022 ar putea fi arma secretă a lui Deschamps. Necazul e că problemele medicale se înmulțesc în apărare, iar soluțiile multiple apar mai ales în atac.

Argentina a fost văzută drept echipa cea mai dorită/favorizată de FIFA. Însă dincolo de controverse, Messi și coechipierii săi au jucat meci de meci la intensitatea și cu presiunea unui joc eliminatoriu, după startul ratat la această ediție.

Arbitrul finalei e polonezul Simon Marciniak, unul dintre cei mai fermi, dar și mai discreți în joc. Faulturi puține, în medie 20, și cartonașe puține, în medie două, în meciurile lui Marciniak!

Echipele probabile

Argentina (5-3-2): Emiliano Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Martinez, Acuña – De Paul, Fernandez, Mac Allister – Messi, Alvarez.

France (4-3-3): Lloris – Koundé, Varane, Konaté, Theo Hernandez – Tchouameni, Fofana, Griezmann – Dembélé, Giroud, Mbappé.

SuperMondialul ajunge la final! Joacă responsabil și trăiește emoția intensă a unui meci imens.

Descoperă toate promoțiile Superbet și alege de care și de câte vrei să profiți și tu!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.