luni, martie 4, 2024
AcasăNewsAndreea Cosma - 4 ani de închisoare. N-a ajutat-o "diversiunea Portocală"

Andreea Cosma – 4 ani de închisoare. N-a ajutat-o „diversiunea Portocală”

-

Andreea Cosma, deputată PSD de Prahova, a fost condamnată azi, în prima instanță, la 4 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată de un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzația formulată de DNA: complicitate la abuz în serviciu, în dosarul „Ciuperceasca”. Decizia nu este definitivă.

DNA a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma în anul 2015, când era notar public.
Andreea Cosma este fiica lui Mircea Cosma (PSD), fost președinte al Consiliului Județean Prahova. Și fratele ei, Vlad Cosma, a fost deputat PSD, în mandatul 2012-2016.
Andreea Cosma a fost trimis în judecată în anul 2015, de către DNA Ploieşti, în dosarul privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri aparținând cazărmii Ciuperceasca.
Procurorii spun că, în calitate de notar, Andreea Cosma nu a respectat dispoziţiile legale privind achiziţiile de terenuri. În plus, nu a ţinut seama „nici măcar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute în vedere potrivit studiului de evaluare «Valori de piaţă-etalon minim informativ» practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, respectiv la nivelul anului 2008”.
Pe timpul procesului, Andreea Cosma a recurs la un show mediatic în serial, cu sprijinul  a două televiziuni (Antena 3 și RTV) specializate în apărarea infractorilor de rang înalt. Actuala deputată a oferit detalii despre idila ce se înfiripase între ea și procurorul care o anchetase, Mircea Negulescu (foto), zis „Portocală”. Amănuntele mondene, evident diversioniste, au contat însă doar la impresia artistică, nu și la proces.
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -