Andreea Cosma – 4 ani de închisoare. N-a ajutat-o „diversiunea Portocală”

0
1248

Andreea Cosma, deputată PSD de Prahova, a fost condamnată azi, în prima instanță, la 4 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată de un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzația formulată de DNA: complicitate la abuz în serviciu, în dosarul „Ciuperceasca”. Decizia nu este definitivă.

DNA a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma în anul 2015, când era notar public.
Andreea Cosma este fiica lui Mircea Cosma (PSD), fost președinte al Consiliului Județean Prahova. Și fratele ei, Vlad Cosma, a fost deputat PSD, în mandatul 2012-2016.
Andreea Cosma a fost trimis în judecată în anul 2015, de către DNA Ploieşti, în dosarul privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri aparținând cazărmii Ciuperceasca.
Procurorii spun că, în calitate de notar, Andreea Cosma nu a respectat dispoziţiile legale privind achiziţiile de terenuri. În plus, nu a ţinut seama „nici măcar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute în vedere potrivit studiului de evaluare «Valori de piaţă-etalon minim informativ» practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, respectiv la nivelul anului 2008”.
Pe timpul procesului, Andreea Cosma a recurs la un show mediatic în serial, cu sprijinul  a două televiziuni (Antena 3 și RTV) specializate în apărarea infractorilor de rang înalt. Actuala deputată a oferit detalii despre idila ce se înfiripase între ea și procurorul care o anchetase, Mircea Negulescu (foto), zis „Portocală”. Amănuntele mondene, evident diversioniste, au contat însă doar la impresia artistică, nu și la proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here