vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNewsAnaliza Schengen: Austria nu are o problemă cu România, ci cu marile...

Analiza Schengen: Austria nu are o problemă cu România, ci cu marile state din UE, de la care vrea garanții. Expertul Hari Bucur Marcu e confirmat de declarațiile cancelarului Nehammer

-

În peisajul delirant al ultimelor zile, înecat în conspirații și fake-news-uri lansate „pe surse” chiar de liderii de la București pentru a-și pregăti terenul în cazul unui eșec al încercării de a intra în Spațiul Schengen, analiza expertului în probleme de apărare Hari Bucur-Marcu face notă discordantă. Fost ofițer de aviație, acesta a explicat că, de fapt, Austria n-are o problemă cu România, ci cu marile puteri din UE, despre care consideră că n-o ascultă în problema imigrației.

Austria doar se folosește de problema aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen ca să forțeze mâna Bruxelles-ului, Parisului și Berlinului, scrie Hari Bucur-Marcu. La doar o zi după textul expertului român, declarațiile cancelarului austriac au confirmat această analiză.

Hari Bucur-Marcu explică faptul că Austria, o țară de mărime mică spre medie din Europa, se teme de posibile noi valuri migraționiste pe fondul războiului din Ucraina. Guvernul de la Viena consideră că solicitările sale adresate Comisiei Europene și marilor țări din UE, de a primi garanții că nu va fi lăsat singur în fața problemei, n-au fost ascultate și înțelese. În acest context, se folosește pur și simplu, în mod cinic, de cererea de aderare a României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

De fapt, problema nu se joacă între Viena și București, scrie Hari Bucur-Marcu, ci între Viena și Paris ori Berlin. Austriecii șantajează pur și simplu celelalte țări din UE, încercând să obțină garanții în schimbul deblocării votului pentru România și Bulgaria.

- Advertisement -

În aceste împrejurări, mascarada politicienilor impostori și ridicoli de la București, care se bat cu pumnul în piept că luptă pentru țărișoară, este cu atât mai jenantă, scrie Hari Bucur-Marcu.

Redăm mai jos analiza expertului în politici de apărare, managementul apărării și instituționalizarea domeniului public al apărării naționale.

Expertul român Hari Bucur-Marcu, marți: „Când Austria declară că nu ar fi de acord cu primirea Bulgariei și României în Schengen de frica viitoarelor valuri de migrație dinspre est și sud, ea folosește cu cinism explicabil situația acestor două state, pentru a găsi o audiență favorabilă la marile state europene”

„Mi se pare de prost gust ca înalți demnitari români, politicieni din aceia impostori și imorali de notorietate, să confiște politic un subiect de importanță strategică, cum este intrarea României în Spațiul/Zona Schengen.

- Advertisement -

Mai ales în condițiile în care acești politicieni confiscă subiectul printr-o atitudine din care rezultă clar analfabetismul lor funciar, în materia comunității europene de state unite.
Deși nu ar fi trebuit să fie prea greu de înțeles.

Austria este o țară modestă demografic și medie ca importanță economică, în Uniunea Europeană. Pentru Austria, migrația cu care Rusia amenință Europa, de cinci ani încoace (din 2017, de când Rusia a intervenit militar în Siria și a provocat un exod de populație de 4-5 milioane, înspre Europa) și mai ales din 24 februarie, de când a invadat agresiv și criminal Ucraina, este o problemă de-a dreptul existențială.

De aceea, Austria nu ratează niciun prilej de a își susține cazul, în fața celorlalte state europene, mai mari geografic și democrafic decât ea. Iar discutarea intrării, într-un final amânat de mulți ani, a Bulgariei și României în Zona Schengen este un asemenea prilej.
Desigur, Austria știe din datele istorice că nici Bulgaria și nici România nu au fost magistrale de migrație economică sau de securitate, așa cum au fost și sunt statele europene, riverane la Mediterana.

Și mai știe că migrația umanitară, din primăvară, a nefericiților ucraineni, victime ale agresiunii Federației Ruse, a demonstrat că România este o țară europeană responsabilă, atentă și organizată atât pentru tranzit, cât și pentru găzduirea de mai lungă durată a refugiaților din calea crimelor împotriva umanității, săvârșite de Rusia, în vecina noastră Ucraina.

Ca urmare, când Austria declară și declamă că nu ar fi de acord cu primirea Bulgariei și României în Schengen, de frica viitoarelor valuri de migrație dinspre est și sud, ea folosește cu cinism explicabil situația acestor două state, pentru a găsi o audiență favorabilă la marile state europene, care să îi promită Austriei asistență și chiar intervenție în favoarea ei, în caz de reluare a valurilor migratoare dinspre Siria și Ucraina, dacă Rusia le va vrea iscate.

Așa că degeaba își trimite România ministrul de interne la Viena, că nu are ce le spune austriecilor, chiar dacă ar citi cursiv de pe hârtie punctajul pregătit acasă.

Austriecii vor să audă de la Franța și Germania, eventual de la Olanda, că nu va fi lăsată să sufere de pe urma unui eventual țunami migrațional, care să se reverse peste posibilitățile ei de absorbție și drenaj.

Sau măcar să audă de la Comisia Europeană că vor fi finanțate alte state, mai mari și mai absorbante decât Austria, pentru găzduirea temporară sau chiar de mai lungă durată a milioanelor de victime ale agresiunii rusești.

Așa că tot ce poate să facă România, numai să vrea, este să pună o vorbă bună în favoarea Austriei, acolo unde acea vorbă contează.

Fără însă a accepta ca niște politiceni inepți, impostori și imorali, cocoțați în înalte demnități ale statului român, să se laude că au făcut ei ceva, pentru ca România să își ocupe un loc necear, aproape obligatoriu, în evidențele populației europene.“

Cancelarul austriac Nehammer, miercuri: „Nu cred că am fost ascultați la Bruxelles până acum. Austria e o țară mică, dar are același număr de migranți ilegali ca și Germania”

Interesant este că, la doar 24 de ore după ce Hari Bucur-Marcu scria rândurile de mai sus, cancelarul austriac Karl Nehammer invoca exact problemele enumerate de expertul român. Șeful Guvernului de la Viena a afirmat miercuri seara, într-o conferință de presă, că Austria n-a fost ascultată la Bruxelles, că este o țară mică, dar care are tot atâția imigranți ilegali ca și Germania, că frontierele UE nu funcționează și că Austria vrea să vadă că funcționează solidaritatea europeană. Cu alte cuvinte, că marile stare din UE vor prelua din imigranții ilegali care intră în Austria, în regim solidar cu această țară, și n-o vor lăsa singură.

Declarațiile lui Karl Nehammer

* „Discutăm despre migrație, principala noastră preocupare acum. Nu cred că am fost ascultați la Bruxelles până acum. Nimeni nu știe de unde vin acești migranți, dacă sunt traficanți sau nu.”

* „România și Bulgaria nu sunt membre Schengen, e o problemă de securitate.”

* „Avem o problemă reală cu Schengen.”

* „Trebuie sa ajutăm România și Bulgaria cu problema migrației” (răspuns indirect și neconcluziv la întrebarea dacă Austria se va opune joi prin veto – n. red.).

* „Problema în Austria e că avem peste 75.000 de migranți care nu au fost înregistrați nicăieri. Granițele UE nu funcționează. Acestea sunt faptele. Nu e o discuție politică, de partid, e o discuție pe fapte.”

* „Ministrul de Interne a avut un deadline și vrea un nou calendar pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară.”

* „Dăm bani pentru construcția de garduri, lucru care nu se întâmplă. Toate granițele noastre externe trebuie consolidate.”

* „Autoritățile noastre pot detecta cum ajung migranții în Austria, ei tranzitează o mulțime de state europene și ajung în Austria, o țară mică, de 8,9 milioane de locuitori.”

* „Austria e o țară mică, dar are același număr de migranți ilegali ca Germania.”

* „Trebuie să ne arătăm solidaritatea europeană.”

* „Bulgaria și România vor avea votul împreună, e o procedură care trebuie continuată.”

8 COMENTARII

  1. Dupa ce au furat de au rup atatia ani, cu bancile lor imputite, omv, gaze, lemn, au pretentii ca Romania sa fie fata mare. Sa ii chish in freza de tarani germani care au dat pe Hitler omenirii.

  2. Va crește vertiginos râvna influencerilor de a ocroti Austria. În 06 12 2022, deja Ion Cristoiu: „Lecție de însușit de către România din jocul genial al Austriei. Dacă nu șantaja UE în chestiunea admiterii României, Austria n-ar fi obținut în veci măsurile cu cîntec ale Comisiei împotriva migrației ilegale…”

    • Vuvuzelele putinesti precum Turcescu, Cristoiu, vor trambita cat pot fiind alaturi de Austria care este sluga Rusiei. Doar sa urmaresti agentii de propaganda si sa vezi lucrurile invers, sunt atat de prosti ca nici nu realizeaza.

  3. Austria e putenica pentru ca sunt ceilalti slabi. Nu are granita cu Rusia si nici deschidere la mare. Gazele si petrolul rusesc i se pot taia daca vor sa joace dur cu UE? Nu isi permit, la o adica. Valabil si cu Ungaria.
    Inclusiv Petrom poate reveni Romaniei pentru nerespectarea clauzelor de vinzare. Iar o mica ajustare a taxelor ii vor stopa sa ne mai taie padurile si sa ne mai exploateze gazele. Insa nu avem lideri nici cu creier si nici cu oo. Traim intr-o idiocratie.

  4. Ca sa fim primiti in UE tot la javrele astea austriece ne-am milogit. A trebuie sa le oferim pe nimic PETROM, BCR. Apoi BNR a inchis ochii la clauzele abuzive din contractele BCR, Raiffeisen, Volksbank. Mafia lemnului este patronata de austrici. Cred ca a venit timpul sa le inchidem usa in nas, au furat destul 15 ani din avutia noastra si au saracit cu clauze abuzive milioane de romani sub protectia BNR. Cand aud pe prostul ala de Rares Bogdan cu negocieri, imi dau seama ca sunt doar o vaca de muls ca tara. Suntem cinstiti pana la prostie, d-asta nu se lipeste nimica de noi (replica lui Balaban din BD in alerta, atat de actuala).

  5. #propaganda Aceasta ‘analiza’ este un exercitiu de propaganda politica. Extrem de neprofesionist pentru un canal auto Intitulat ‘Ziaristii’ sa se dea in stamba ca o oficina de partid. Data viitoare când dați cu bata’n balta, m’ati pierdut de client.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -