miercuri, mai 22, 2024
AcasăUtil(P) Alegerea unui puffer pentru sistemul tău de încălzire: ghidul complet

(P) Alegerea unui puffer pentru sistemul tău de încălzire: ghidul complet

-

Oferta de puffere a început să se extindă din ce în ce mai mult, de aceea aveți pe piață o mulțime de opțiuni dintre care să alegeți. Există așadar multe produse dintre care să alegeți, iar pentru a lua decizia cea mai bună este important să alegeți un produs care să se plieze pe nevoile voastre. Un puffer este apreciat pentru avantajele pe care le oferă, acesta găsindu-se atât la o centrală termică care funcționează cu un combustibil lichid, cât și la una care funcționează cu combustibil solid.

Oferta de puffere a început să se extindă din ce în ce mai mult, de aceea aveți pe piață o mulțime de opțiuni dintre care să alegeți. Există așadar multe produse dintre care să alegeți, iar pentru a lua decizia cea mai bună este important să alegeți un produs care să se plieze pe nevoile voastre. Un puffer este apreciat pentru avantajele pe care le oferă, acesta găsindu-se atât la o centrală termică care funcționează cu un combustibil lichid, cât și la una care funcționează cu combustibil solid.

Acesta se găsește la pompe de căldură și chiar la sisteme de energie solară cu panouri solare. Principalul avantaj al unui astfel de produs este că reduce foarte mult costurile încălzirii, el fiind benefic în ceea ce privește durata de viață a celorlalte componente din sistemul tău de încălzire.

Ce sunt aceste puffere?

Pufferul prelungește semnificativ viața celorlalte componente din sistemul de încălzire, acest lucru datorându-se diminuării ciclurilor ON-OFF și anume că această diminuare este una foarte mare. Pufferul livrează agentul termic, doar în situațiile când voi aveți nevoie. Cele mai multe puffere au programe care nu lasă apa să fie livrată din zona de stocare decât la cererea utilizatorului.

- Advertisement -

Pufferul este comparat cu un amortizor dintre centrală și restul sistemului de încălzire, iar alimentarea apei, precum și regimul On-demand prin care aceasta livrează apă se face cu ajutorul unei pompe, precum și prin intermediul automatizărilor, acestea fiind diferite de la producător la producător.

Pufferul este pe scurt o modalitate de depozitare a apei calde, ea fiind folosită pentru aceleași lucruri la care este folosită toată apa caldă din sistem. Ea este folosită așadar pentru calorifer, pardoseală, dar și pentru conducte. Va trebui să instalați un boiler termoelectric, astfel încât pufferul să livreze și apă caldă menajeră.

De ce este necesar un puffer și care este importanța sa?

Centrala clasică produce căldură în urmă procesului de ardere al unui combustibil, acesta fiind unul de mai multe tipuri. Combustibilul poate fi lichid, gazos, dar și de alte tipuri.

- Advertisement -

Dacă vorbim de o ardere eficientă, atunci temperatura ajunge la valori de peste 600 de grade Celsius, flacăra emisă având o culoare și o tentă de albastru. Din aceste informații putem deduce faptul că arderea este una curată, dar și în parametri normali. Atunci când aceste arderi curate au loc, eficiența centralei este una foarte bună. Se observă în acest fel niște scăderi la consumul de energie, dar și de combustibil. Încălzirea se face în acest fel foarte eficient. Ar trebui ca cererea de agent termic și anume de apă caldă să fie non-stop. Cu toate acestea, o locuință normală nu folosește apă caldă fără întreruperi.

Ideea este că nu spălăm continuu locuința fără oprire și nici nu facem dușuri care să dureze ore în șir. Aici intervine pufferul, acesta fiind util pentru că ajută la evitarea pornirii și opririi centralei de mai multe ori, astfel încât să se păstreze și o eficiență sporită a acesteia. În acest fel, putem fi siguri de faptul că randamentul centralei este și el unul ridicat.

Pufferul pentru centrală este unul indicat în acest fel. Având în vedere că arderea centralei va începe în mod întrerupt, temperatura din cazanul centralei nu este una constantă, deci nu se poate atinge un nivel de eficiență, dar și un mod de funcționare econom. Acesta este motivul pentru care se folosește pufferul.

Pufferul va putea păstra temperatura constantă în toate părțile din sistem în care nu se poate întâmpla acest lucru în modul de repaus al centralei. Se păstrează în acest fel o temperatură constantă, iar centrală va funcționa mereu la o temperatură constantă. Consumul de energie, dar și de combustibil în acest caz va fi unul redus.

Care sunt principalele tipuri de puffere în funcție de numărul de serpentine existente?

Numărul de serpentine dictează utilizatorului și tipul de sistem în care acel puffer pentru centrală poate fi montat, dar și folosit la o capacitate optimă. Pufferul trebuie folosit într-un sistem de încălzire prin energie solară, fie printr-o pompă de căldură sau centrală termică.

Pufferul cu 3 serpentine este cel mai indicat, dar și cel mai folosit în sistemele cu un principiu de condensare, acesta fiind efectuat în mod direct. În acest caz centrala termică este alimentată cu anumite tipuri de combustibili solizi, dar și lichizi. În situația pufferelor cu 3 serpentine se poate folosi pe post de combustibil atât gazul, cât și uleiul, precum și motorina. Aceste puffere sunt cele mai eficiente pentru că pot fi folosite și la sistemele solare, precum și la cele cu centrale. Ele mai sunt folosite și la cele cu pompe de căldură.

Pufferul cu 2 serpentine are o aplicabilitate puțin mai limitată, acesta fiind incapabil să producă un randament eficient în sistemele de pompă de căldură. Acesta rămâne valabil doar pentru cele cu energie solară și centrală termică pe combustibil lichid sau solid.

Pufferul cu 1 serpentină este recomandat pentru a fi folosit pentru o centrală termică, dar și pentru sistemul solar. Acesta este așadar o opțiune pe care o puteți considera.

Pufferul pentru centrală fără serpentine are o funcție de protecție sporită în cazul folosirii unui cazan, acesta funcționând pe combustibil solid. Dacă aveți un cazan care are nevoie de lemne, brichete, dar și cărbuni, pufferul vă ajută să păstrați energia, dar și agentul termic mult mai bine.

Cum să alegeți un puffer cât mai potrivit pentru sistemul din locuință?

În situația în care doriți să aveți un randament cât mai eficient, dar și să economisiți cât mai multe resurse, atunci este foarte important ca volumul pufferului, precum și dimensiunea materialului să fie niște criterii foarte bine calculate, astfel încât să alegeți cel mai potrivit produs pentru voi. Dacă vă doriți să cumpărați un puffer cu o capacitate mai mare sau mai mică, atunci costurile sale vor crește. Probabil v-ați întrebat cum aleg un puffer, de aceea ți-am oferit în următoarele rânduri mai multe sfaturi importante.

Volumul pufferului este cel care va da și răspunsul de care aveți nevoie. Acesta va poate spune așadar de câți litri aveți nevoie pentru ca sistemul să dea un randament cât mai bun, astfel încât să nu rămâneți niciodată fără apă caldă, dar nici să nu stocați prea multă apă fără rost.

Eficiența unui puffer crește sau scade în funcție de materialul izolator folosit din fabricare, dar și grosimea acestui strat suplimentar. Nu este recomandată oprirea pufferului foarte ieftin deoarece există și motive întemeiate pentru care prețul sau este unul foarte scăzut.

Aveți grijă și la numărul de serpentine și gândiți-vă foarte clar și la ce veți folosi acest puffer. Alegeți unul care se potrivește perfect sistemului unde va fi integrat și cumpărați acest sistem în funcție de toate aceste criterii. Cu cât vei fi mai informat, cu atât vei avea parte și de economii din ce în ce mai mari.

Care este cel mai recomandat puffer?

Un puffer cu două serpentine este cel mai convenabil puffer, acesta fiind rentabil atât din punctul de vedere al prețului, cât și al randamentului. Acesta este așadar o opțiune pe care o puteți avea în vedere. El este o opțiune pe care o veți aprecia, de aceea un astfel de puffer poate fi o soluție importantă pentru orice persoană care dorește să se bucure de un produs de calitate.

Dacă vă doriți un puffer cu două serpentine, atunci trebuie să știți că acesta nu are un preț atât de mare, el fiind unul dintre produsele cele mai vândute și oferind în același timp și o calitate foarte bună a prețului.

Mai trebuie să știți că mai există pe piață și puffere pentru centrală cu o izolație termică detașabilă, acestea fiind și ele indicate pentru multe situații. Un astfel de puffer are un rezervor din oțel, precum și o supapă de siguranță. De obicei el vine cu o căptușeală estetică din PVC. Acest tip de puffer este unul pe care îl puteți avea în vedere, el fiind o soluție optimă pentru voi.

Pufferul este una dintre cele mai bune investiții, acesta fiind benefic pentru sistemul de încălzire din locuința voastră. Un astfel de puffer este așadar o opțiune de avut în vedere, acesta fiind apreciat pentru că reduce drastic cheltuielile. De asemenea, el îți garantează că vei avea în orice moment la dispoziție și un agent termic și anume apă caldă pentru nevoile pe care le ai. În acest fel, durata de viață se prelungește considerabil, de aceea o astfel de soluție pentru centrala voastră este una pe care o puteți în orice moment să o aveți în vedere.

Există așadar o mulțime de puffere dintre care să alegi și cu siguranță veți putea lua decizia cea mai bună din acest punct de vedere. Veți vedea că veți găsi tipurile de puffere de care veți avea nevoie și va veți bucura de ele în cel mai scurt timp. Aceste produse au așadar un preț accesibil, de aceea veți putea să găsiți ceea ce vă interesează la un preț foarte bun. Un puffer potrivit vă ajută foarte mult, un astfel de produs fiind indicat din toate punctele de vedere și fiind o soluție optimă pentru orice persoană care dorește să se bucure de avantajele unui produs de calitate. Cumpără un puffer online de la Dolinex și bucură-te de avantajele acestui sistem!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -