vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăLumeaPlanul monstruos al lui Putin: invadarea Ucrainei sub pretextul scurgerii de substanțe...

Planul monstruos al lui Putin: invadarea Ucrainei sub pretextul scurgerii de substanțe chimice de la uzina Stirol, făcută în mod intenționat de militanții pro-ruși!

-

În 2013, în urma unei scurgeri de amoniac de la combinatul de îngrășăminte minerale Stirol, din regiunea Donețk, 5 oameni au murit și 9 au suferit răni grave. Atunci a fost vorba despre depresurizarea unei conducte. Dar amoniacul s-a „eliberat” un an mai târziu, ca urmare a bombardamentelor din Gorlovka ocupată de ruși. Conform serviciului de informații al Armatei ucrainene, teroriștii Kremlinului au adus din nou substanța toxică în acea zonă pe care o țin sub ocupație.

Deși Moscova continuă să maseze un număr uriaș de soldați și tehnică militară la granița cu Ucraina, autoritățile de la Kiev sfătuiesc populația să nu intre în panică. Într-un discurs din 19 ianuarie, președintele Volodimir Zelenski le reamintea conaționalilor săi că războiul cu Rusia a început în 2014 și că, de 8 ani, nu s-a întâmplat nimic nou. Potrivit acestuia, agresorul „nu atacă pământul nostru, ci nervii voștri”, astfel încât oamenii să aibă un sentiment de anxietate.

„Ucraina nu se teme, pentru că își apără pământul. Nu se va preda, pentru că acesta este pământul nostru, nu avem unde să plecăm. Ucraina își întărește constant capacitățile de apărare. Facem totul pentru a rezolva problema prin diplomație. Face totul pentru a obține pacea”, a precizat șeful statului ucrainean.

Există până în momentul de față trei scenarii plauzibile pentru o invazie a trupelor lui Vladimir Putin în Ucraina, după cum susțin specialiștii de la Școala de Economie din Kiev:

- Advertisement -
  1. ocuparea deschisă a Donbass-ului;
  2. încercarea de a furniza apă dulce pentru Crimeea și de a bloca accesul Kievului la Marea Azov;
  3. o ofensivă din toate părțile pentru a capura țara în totalitate.

Aceste scenarii sunt prezentate și de site-ul ucrainean de știri Obozrevatel.com.

„Scopul Rusiei este de a destabiliza securitatea pe linia frontului în Donbass, folosind-o ca pârghie în negocieri”

1. Scenariul limitat. Zone de conflict în regiunile Donețk și Lugansk

„Acesta va fi însoțit de campanii de informare în Ucraina pentru a destabiliza situația politică internă, pentru a introduce incertitudine în operațiunile de afaceri, pentru a înrăutăți climatul investițional și pentru a speria partenerii comerciali. Scopul Rusiei este de a destabiliza securitatea pe linia frontului în Donbass, folosind-o ca pârghie în negocieri.”

2. Scenariul avansat. Zona geografică de risc: Harkov, Sumi, Mariupol, Herson și Odesa, litoralul Mării Negre

„Porturile Ucrainei de la Marea Neagră ar putea fi una dintre țintele prioritare ale acțiunilor agresive ale Rusiei. Scenariul ar putea include încercăr de a destabiliza diverse regiuni din afara zonei de conflict din Donbass, dar să se limiteze la intimidare sau operațiuni locale, fără o invazie profundă a teritoriului ucrainean.”

- Advertisement -

3. Scenariul complet. Zona de risc geografic: întregul teritoriu al Ucrainei

„Un scenariu la scară largă poate începe în același mod ca și scenariul de expansiune, dar se poate dezvolta rapid într-o agresiune militară la scară largă, cu o încercare de invazie profundă a teritoriului Ucrainei. Se poate întâmpla dacă scenariul de expansiune nu aduce rezultate rapide.”

Ar mai fi și scenariul optimist:

„Un scenariu optimist este posibil dacă acțiunile internaționale și presiunea asupra Rusiei sunt eficiente, iar costul unei potențiale intervenții militare depășește, pentru Federația Rusă, potențialele beneficii. Scenariul optimist include instrumente de șantaj energetic, atacuri cibernetice și informaționale. Rusia folosește probabil această tactică pentru a menține presiunea constantă și pentru a destabiliza piețele, sectorul financiar și coeziunea socială.”

Raport SUA: Capturarea Ucrainei în totalitate și, împreună cu Belarus, anunțarea creării unei noi uniuni tripartite slave – „Rusia Mare, Mică și Albă”

Și Centrul SUA pentru Studii Strategice și Internaționale a realizat un raport legat de posibilele scenarii de desfășurare a evenimentelor în Ucraina.

1. Redistribuirea temporară a unei părți a trupelor mai departe de granița cu Ucraina, dacă negocierile cu Occidentul au succes. Rusia va continua însă să ofere asistență separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

2. Trimiterea de soldați în zonele ocupate din regiunile Donețk și Lugansk, sub denumirea de „pacificatori”, și refuzul retragerii lor până când negocierile cu NATO nu se vor încheia cu succes pentru Kremlin.

3. Acapararea teritoriului de la vest de Nipru pentru a-l folosi ca monedă de schimb în negocieri sau chiar să fie inclus în Federația Rusă.

4. Capturarea teritoriului Ucrainei până la râul Nipru, inclusiv Mariupol, Herson și Odesa, care va lega Rusia de așa-numita Transnistria, întrerupând accesul Ucrainei la Marea Neagră. Acest lucru va face ca Ucraina să fie nesustenabilă din punct de vedere economic.

5. Capturarea fâșiei de pământ dintre Rusia și Transnistria pentru a asigura aprovizionarea cu apă dulce a Crimeei și blocarea accesului Ucrainei la mare, evitând în același timp ostilitățile majore pentru Kiev și Harkov.

6. Capturarea Ucrainei în totalitate și, împreună cu Belarus, anunțarea creării unei noi uniuni tripartite slave – „Rusia Mare, Mică și Albă”.

„Dezastrul cauzat de acțiunile invadatorilor ruși poate fi folosit pentru a acuza Ucraina că folosește substanțe chimice toxice și ca pretext pentru extinderea agresiunii armate”

Site-ul Ziaristii.com a dezvăluit în urmă cu ceva vreme un detaliu semnificativ privind planul mârșav de atac al Rusiei. Serviciile americane divulgau faptul că Moscova pregătește grupuri de sabotori pentru provocări cu „steagul fals” în estul Ucrainei pentru a crea un pretext în vederea invaziei (în Crimeea anexată în 2014 au fost două asemenea pretexte: șefii armatei ucrainene, în frunte cu aproape 6.000 de soldați, au trecut de partea rușilor, și referendumul nerecunoscut de UE și SUA).

„Ei sunt instruiți în războiul urban și lucrează cu explozibili pentru a organiza acte de sabotaj în unitățile militare ruse”, a declarat Jen Psaki, un secretar de presă de la Casa Albă. „În cursul lunii decembrie, pe rețelele sociale, conținutul în limba rusă care tratează astfel de subiecte a crescut la o medie de aproape 3.500 de postări pe zi, o creștere de 200% față de media zilnică din noiembrie”, remarca un oficial din serviciile SUA la mijlocul acestei luni.

De altfel, șeful Departamentului de Stat al SUA, Anthony Blinken, avertiza că Rusia ar putea refuza să atace în mod deschis, încercând să organizeze o lovitură de stat în Ucraina. Iar președintele Volodimir Zelenski spunea că, dacă Federația Rusă va dori să-și intensifice acțiunile, o va face „în acele teritorii în care trăiesc istoric oameni care au avut legături de familie cu Rusia”. „Harkov, care se află sub controlul guvernului Ucrainei, poate fi ocupat. Rusia are nevoie de o scuză: vor spune că protejează populația de limbă rusă. După ocuparea și anexarea Crimeei, înțelegem că acest lucru este fezabil și se poate întâmpla”.

A mai apărut o versiune pentru introducerea trupelor ruse în Ucraina: militanții pro-ruși au permis în mod intenționat o scurgere de substanțe chimice pe teritoriul uzinei Stirol din Gorlovka ocupată. O astfel de poluare chimică poate duce la o catastrofă ecologică!

Serviciile militare de informații ucrainene declară că Rusia ar putea folosi incidentul ca pretext. „Din cauza bombardamentelor din 2014, fabrica Stirol a fost eliberată de amoniac. În ciuda acestui fapt, Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina susține că militanții pro-ruși au adus din nou în zonă substanțe chimice”, mai notează site-ul Obozrevatel.com.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina: „Dezastrul cauzat de acțiunile invadatorilor ruși poate fi folosit pentru a acuza Ucraina că folosește substanțe chimice toxice și ca pretext pentru extinderea agresiunii armate împotriva statului nostru”.

„Pentru ca rușii să poată planifica o operațiune la sol la scară largă, vor avea nevoie de mai mult de un milion de militari”

Pe de altă parte, ucrainenii nu cred că oastea lui Vladimir Putin este pregătită de război în adevăratul înțeles al cuvântului. „Pentru ca rușii să poată planifica o operațiune la sol la scară largă, vor avea nevoie de mai mult de un milion de militari, iar pentru  concentrarea lor ar fi nevoie de mai mult timp. Mișcarea unei astfel de grupuri de oameni și echipamente nu poate trece neobservată”, a menționat Alexei Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare de la Kiev.

Un eventual asalt al Rusiei nu pare a fi posibil până februarie, fiindcă „iarna blândă a încurcat cărțile pentru Kremlin”, susțin serviciile de informații ucrainene. Așa că scenariul invaziei militare s-a mutat în februarie, când se anticipează că pământul va fi suficient de înghețat pentru a muta echipamentele militare dintr-un loc în altul.

Obozrevatel.com: „Începutul exercițiilor ruso-belaruse este programat pentru mijlocul lunii februarie. Potrivit președintelui nerecunoscut al Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, țările lor vor elabora «un anumit plan» de confruntare cu forțele din Vest (țările baltice și Polonia) și Sud (Ucraina). Nici Rusia, nici Belarus nu au indicat cât de mari vor fi exercițiile. Cu toate acestea, conform estimărilor grupului de cercetare Conflict Intelligence Team (CIT), numărul militarilor ruși va fi de la 8.000 la 15.000 de oameni. Determinarea numărului exact de trupe rusești concentrate în apropierea graniței cu Ucraina este foarte dificilă. Ar fi undeva între 100.000 și 125.000 de soldați„.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

* AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

* Idei de AUR: deputatul Ciubuc cere să săpăm „urgent” la granița de est „șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime”, să minăm podurile și să atacăm Ucraina!

* George Simion culege ce a semănat: a fost împroșcat cu cerneală pe față la Iași. Ultrașii AUR l-au agresat pe tânărul care le-a atacat „Conducătorul”

* Chiar și fără „baronul de la metrou”, PSD continuă să terorizeze Capitala! „Noul Rădoi”, lăcătușul Vasile Petrariu, e omul Gabrielei Firea, căreia i-a făcut campanie deșănțată la STB, în 2020

* Șeful ANRE, PSD-istul Dumitru Chiriță, și-a angajat în instituție toate neamurile. În Republica Dominicană nu le-a dus chiar pe toate…

* Ciucă reușește s-o egaleze pe Dăncilă: l-a pus șef la Protecția Consumatorului pe Horia Constantinescu, nepotul unui mare demnitar comunist și nașul fiului lui Adrian Năstase

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (71) / Secretar general în păpuriș

* Eliminare dureroasă a Simonei Halep, în „optimi”, la Australian Open. Și Sorana Cîrstea a pierdut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -