Se strânge laţul pentru cei implicaţi în represiunea din 10 august, ori au fost implicaţi în sabotarea votului din Diaspora sau pur şi simplu au legături oculte cu alte persoane implicate în infracţiuni grave.
Carmen Dan a fost chemată la audieri la DNA, deşi nu e clar deocamdată motivul oficial.
E de presupus că ministrul de Interne a fost invitat nu în ancheta represiunii din 10 august, de care se ocupă Parchetul Militar, nu DNA.
Carmen Dan a ajuns în jurul orei 16.00, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Cel mai probabil prezenţa sa are legătură cu alte cauze. Pe listă există destule motive: Dosarul Teldrum (în care este deja acuzat de către OLAF Liviu Dragnea), cazul ameninţărilor la adresa jurnalistei Emilia Şercan şi chiar implicarea în sabotarea votului din Diaspora.
În perioada următoare vor continua audierile în acest dosar, anunţă surse judiciare citate de Agerpres.
Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
La acel moment, Carmen Dan era una dintre principalele colaboratoare ale lui Liviu Dragnea.
Şi votul sabotat în Diaspora poate fi sursă de dosar penal. Carmen Dan, ca ministru de Interne, are răspundere directă pentru organizarea votului. Exact pentru acest motiv DNA a început urmărirea penală pe numele lui Titus Corlăţean, fost ministru de Externe în 2015, când românii din Europa au fost blocaţi în alegerile prezidenţiale.
Majoritatea parlamentară PSD-ALDE a făcut însă scut în jurul lui Corlăţean şi a blocat ridicarea imunităţii parlamentare cerute de către DNA.
Sabotorii României din afară
Trei mari vinovaţi există pentru bătaia de joc din Diaspora: Teodor Meleşcanu (ministrul de Externe), Carmen Dan (ministrul de Interne) şi Natalia Intotero (ministrul Românilor de Pretutindeni).
Toţi trei aveau răspundere DIRECTĂ pentru facilitarea accesului la vot, dar ziua de 26 mai a arătat că n-au făcut, de fapt, nimic. Dimpotrivă, neglijenţa sau chiar premeditarea lor i-a costat un supliciu imens şi umilinţe fără egal pe românii din afara ţării.
Carmen Dan s-a repezit ieri seară să facă ditamai tam-tam că ea nu-şi dă demisia. Dacă ar fi fost atentă la exprimare (şi un ministru are în fişa postului obligaţia profesională de a fi clar în intervenţi şi atent la detalii), ar fi aflat că preşedintele nu i-a cerut să-şi dea demisia, ci a cerut „demiterea” ei. Adică, să fie dată afară din Guvern de Viorica Dăncilă. Iată declaraţia lui Iohannis:
Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenționat prost aceste alegeri, trebuie să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme, este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Așadar, fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”
Cum însă Carmen Dan are pe conştiinţă măcelul din 10 august, pe care l-a girat în numele lui Liviu Dragnea, nu s-a grăbit să fie atentă la nuanţe. Şi a făcut circ pe tema „demisiei” sale pe care preşedintele nu i-a cerut-o pentru că oricum i-o cerea degeaba. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
Declaraţia lui Carmen Dan
„Nu e supriză că domnul preşedinte îmi cere demisia. Nu e prima dată şi e de notorietate această idee fixă. Politic, îi răspund că nu mă impresionează astfel de cereri urgente, chiar dacă acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale. De fiecare dată o demisie din funcţie o voi depune numai atunci când partidul din care fac parte mi-o va cere. Am discutat cu doamna prim-ministru după ce am ascultat declaraţia preşedintelui şi mă văd nevoită să-l dezamăgesc: nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”.
CITIȚI ȘI:
* Rezultate finale: PNL – 27,00, PSD – 22,51%, USR-PLUS – 22,36%. Doar 13.650 de voturi între PSD și USR-PLUS
* Cea mai mare prezență la vot din istoria diasporei române: 381.121 de voturi, cu 2.005 mai multe decât în 2014
* În diaspora, PSD a luat marja de eroare: 2,41%! Mai puțin chiar și decât un independent neeligibil!
* Klaus Iohannis cere demisia IMEDIATĂ a lui Meleșcanu și a lui Carmen Dan, „imediat însemnând imediat!”. Va înființa o comisie la Cotroceni, pentru ca la următoarele alegeri să se poată vota civilizat
* Ce tupeu! Meleșcanu zice că vinovat pentru cozile din diaspora e Klaus Iohannis, pentru că a vrut referendum!
Vom reveni.
Ministrul cu priza face pe viteaza ca si dupa 10.08.2018 cand alaturi de prefect si primar sareau de bucurie ca merg la nunta si nu le pasa de ancheta procuraturii militare (normal din moment ce dupa ’90 militarul nu are voie sa ancheteze civilul care-i da ordine) doar ca Lazar le-a stricat distractia si a trimis ambele procuraturi ca militarii sa cerceteze executantii si civilii pe cei care au coordonat si au dat ordine. T Toader da cu evaluarea si revocarea dupa Lazar, prefectul cu NUP la flota ca Pandele al lui Firea nelegala in documente trece de la extaz la agonie, ministrul cu priza secretizeaza ca pisica documentele dupa care fuga la judecata parlamentara (???) si angajamente ca jandarmeria va ancheta demonstrantii (de cand a ajuns jandarmeria organ de ancheta?). Acum cand totul a fost o batjocura fata de legi si populatie prin planificarea voit frauduloasa si defectuoasa a intregii activitati incepand de la faptul ca o institutie ordinara (obisnuita) BEC sparge DECRETUL PREZIDENTIAL CONSTITUTIONAL pana la urne si puncte de votare de vina e presedintele ca are ceva cu ei asa cum tot el e de vina pentru legile facute de ei.